Ez lehet Németh Krisztián új csapata

Minden akadály elhárulni látszik az érkezése elől, gólokat és gólpasszokat is várnak tőle.
Dudás Gábor 2017. augusztus 10., csütörtök 10:30
Minden akadály elhárulni látszik az érkezése elől, gólokat és gólpasszokat is várnak tőle.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 10., csütörtök 10:30

Hamarosan aláírhat új klubjához, a helyi profi ligában (MLS) szereplő New England Revolution gárdájához a magyar válogatott támadó Németh Krisztián – értesült az ESPN.

A Katarból távozó, ott szerződést bontó és az USA-ba visszatérő 28 éves csatár leigazolásához szükséges összeget elő is teremtette már a Revolution a cikk szerint, és a liga is engedélyt adott már a klubnak. Egy speciális amerikai szabály miatt a New Englandnek a Columbus Crew-val is tárgyalnia kellett ahhoz, hogy előbbi minél jobb helyen legyen az úgynevezett juttatási listán. A portál szerint ez sikerült, így a klub a játékos feltételeit illetően is tárgyalásokat kezdhetett.

A csakfoci.hu információi szerint egyébként Némethet többek között a Los Angeles FC is szerződtette volna, több klub és a liga is komoly erőket mozgatott meg amiatt az elmúlt hónapokban, hogy a támadó újra az Egyesült Államokban futballozhasson.

A portál egyébként megjegyzi, hogy a korábban a Sporting Kansas City-nél (itteni visszatérése is felmerült, de végül nem egykori klubjához kerül a légiós) sikerrel szerepelt Németh érkezésével nem csak a gólokban, de a gólpasszokban is jeleskedő futballista érkezik Bostonba, illetve Massachusetts államba.

Németh 2015-ben már játszott Amerikában, ráadásul a Kansasben kiváló formában futballozott: 33 meccsen 16 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott, csapata igazi vezéregyénisége volt. Együttesével akkor megnyerték a US Open Cup-ot, a döntőben a magyar játékos gólt szerzett. Egy korábbi, Portland elleni találatát pedig az év góljának választották.

A New England jelenleg a Keleti Főcsoport 11. helyén áll, legismertebb játékosa pedig talán a korábbi MLS-társgólkirály és All Star-játékos, a Sierra Leone-i válogatott támadó, Kei Kamara. Németh lehetne az MLS negyedik magyar légiósa, ha aláír: Nikolics Nemanja (Chicago), Sallói Dániel (Kansas) és a szerdán szignózó Stieber Zoltán (Washington) már a liga játékosa.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz