Fotó: t-online.de/Marius Fuhrmann

Ennek nem fognak örülni a magyar szurkolók: Alkoholtilalmat fontolgat a kölni rendőrség az Eb idejére

A Wembleyben gyűjtött tapasztalatok mintájára könnyen előfordulhat, hogy a kölni stadionban sem lehet majd alkoholt fogyasztaniuk a szurkolóknak - jelentette be a rendőrség csütörtökön.
Nyikes Zoltán 2024. március 8., péntek 11:40
Fotó: t-online.de/Marius Fuhrmann
A Wembleyben gyűjtött tapasztalatok mintájára könnyen előfordulhat, hogy a kölni stadionban sem lehet majd alkoholt fogyasztaniuk a szurkolóknak - jelentette be a rendőrség csütörtökön.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 8., péntek 11:40

Vészesen közeleg a 2024-es Európa-bajnokság, a németországi stadionok pedig ennek megfelelően már javában megkezdték az előkészületeket a tornára. Csütörtökön Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter és Henriette Reker polgármester látogatást tett Kölnben is, hogy tájékozódjanak a szervezés jelenlegi állapotáról. A RheinEnergieStadionban összesen öt találkozót rendeznek a torna során, az elsőt pedig éppen Magyarország játssza Svájc ellen.

– Sok nemzet lesz a vendégünk, tisztában vagyunk a felelősségünkkel. Szeretnénk olyan környezetet teremteni, amely biztonságos és békés mérkőzéseket tesz lehetővé. Erre konkrét, magabiztos elképzeléseink vannak. Köln szenvedélyes és lelkes a sport iránt, és ezt meg is tudjuk mutatni. Nagyon várjuk már a kölni vendégeinket, nem akarok senkit sem azzal vádolni, hogy erőszakos akciókat tervez itt. Lehetőségünk van arra is, hogy a szurkolókat kontrolláljuk, és alternatív területekre irányítsuk őket, ahol jegy nélkül is átélhetik a futballfesztivált. Hogy pontosan hol lesznek ezek az alternatív területek, még nem dőlt el, de vannak konkrét elképzeléseink – idézi a polgármesternőt a t-online.de.

A rendőrség is készül, Martin Lotz igazgató és a nagyobb rendezvények rendőrparancsnoka által vezetett küldöttség 2023 novemberében a londoni Wembley Stadionba látogatott, ahol megnézték az Anglia-Málta találkozót. A rendőrség a figyelmét azonban nem a játékra, hanem az angol stadionokban érvényesülő szabályokra összpontosította, így például megtapasztalhatták azt is, hogy a lelátókon tilos alkoholt fogyasztani, és a szurkolók csak akkor állhatnak fel, ha gólt lő a csapatuk. Ez pedig úgy tűnik, megihlette a német rendőröket és könnyen lehet, hogy a kölni mérkőzéseken sem lehet majd alkoholt fogyasztani a lelátókon az Eb ideje alatt.

– Az alkoholtilalomról jelenleg tárgyalunk – jelentette be Lotz, amivel vélhetően nem lesz népszerű a szurkolók körében. – Nemcsak a stadionban, hanem a városban is nagy lesz a rendőri jelenlét, és reméljük, hogy minden békés marad.

A Magyarország-Svájc találkozón kívül a csoportkörben még a Skócia-Svájc, az Anglia-Szlovénia és a Belgium-Románia mérkőzéseknek ad otthont Köln, illetve egy nyolcaddöntőt is ott rendeznek. Mint ismert, a magyar válogaottt Németország és Skócia ellen Stuttgartban fog pályára lépni.

Olvastad már?
Németországban megírták, miért nem lépett pályára Lisztes a Fradiban már egy hónapja - sajtóhír
Külföldről származó sajtóhírek szerint bokasérülés miatt nem játszott ifjabb Lisztes Krisztián az utóbbi hetekben az FTC-ben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz