Les Murray

Elhunyt Mr. Football, a világ egyik leghíresebb magyar kommentátora

Elhunyt a magyar származású Les Murray, Ausztrália talán legismertebb futballal foglalkozó riportere.
Mokány Lajos 2017. július 31., hétfő 10:10
Les Murray
Elhunyt a magyar származású Les Murray, Ausztrália talán legismertebb futballal foglalkozó riportere.
Szerző: Mokány Lajos 2017. július 31., hétfő 10:10

71 évesen elhunyt Les Murray, akinek a halálhíréről több nemzetközi lap is beszámolt. Ürge Lászlóként látta meg a napvilágot 1945-ben Budapesten, később szüleivel elhagyták az országot, mivel apja részt vett az 1956-os forradalomban.

Később Ausztráliában kötöttek ki, ahol újságíróként kezdett dolgozni. 1980-ban került az SBS csatornához, nem sokkal utána nemes egyszerűséggel csak Mr. Footballként kezdték becézni a kontinensen, hiszen rengeteget tett az "európai" futball népszerűsítéséért. 2001 és 2014 között minden rangosabb futballal kapcsolatos eseményt ő kommentált.

2006-ban megkapta Ausztrália legmagasabb állami kitüntetését, 2014-ben pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét is átvehette a magyar kormánytól.

Ez volt életem legérzelmesebb pillanata, amikor a tízes mezben játszó Puskás mellett nyolcasban focizhattam

– mondta Murray egyszer, akinek magyar nyelvtudása kopott az évek során, de testvéreivel mindvégig anyanyelvükön beszéltek egymás között.

Címkék: #Les Murray
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz