Elhunyt a korábban kétszer is az Év játékvezetőjének választott nemzetközi bírónk

74 éves korában elhunyt Huták Antal, aki korábban kétszer volt az év játékvezetője.
Póczik Dávid 2022. június 22., szerda 17:04
74 éves korában elhunyt Huták Antal, aki korábban kétszer volt az év játékvezetője.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 22., szerda 17:04

74 éves korában, rövid, súlyos betegség után elhunyt Huták Antal korábbi nemzetközi labdarúgó játékvezető és sportvezető - számol be a jatekvezetes.mlsz.hu.

Huták Antal 1970-ben a Budapest Labdarúgó Szövetségben kezdte játékvezetői pályafutását. Gyorsan haladva a ranglétrán hat évvel később már az országos játékvezetői keret tagja lett. Négy év NB II-es működés utána 1980-ban a PMSC–Csepel mérkőzés játékvezetőjeként mutatkozott be az élvonalban. Aktív pályafutása befejezéséig 166 NB I-es mérkőzésen vezette ki a csapatokat a pályára.

Két alkalommal bíráskodott a Magyar Kupa döntőjében és ugyancsak kétszer volt az év játékvezetője.

1986-tól 1992-ig volt tagja a FIFA-keretnek, ahol 39 nemzetközi találkozón játékvezetőként és 40 mérkőzésen partjelzőként működött közre. Később UEFA-játékvezető-ellenőrként járta az európai pályákat.

Az aktív pályafutása befejezése után jelentős szerepeket töltött be a hazai játékvezetés irányításában is. 1998-ben egy ideig vezette az MLSZ Játékvezetői Bizottságot. 2006-től hat éven keresztül az MLSZ JB elnökhelyettese, küldője, majd tagja volt. A BLSZ JB elnökeként segítette a fiatal tehetségek fejlődését.
Huták Antal emberi tulajdonságai és szakmai felkészültsége alapján is nagy népszerűségnek, tekintélynek örvendett a csapatok, játékosok és játékvezetők körében egyaránt. Végül 42 év után 2012-ben köszönt el a bírótársadalom nagy családjától.

Ezt követően idejét leginkább a családjának és vállalkozásának szentelte. Vegyészmérnökként 23 elfogadott találmánya volt, munkáját az utolsó pillanatig ellátta. Fájó szívvel búcsúzik tőle az egész magyar labdarúgó- és játékvezető-társadalom.

Olvastad már?
NB I: Az előző szezon legjobb mutatójával rendelkező kapusát szerezte meg a Vasas - csak Dibusz volt képes hasonlóra
A Vasas kedden jelentette be Dombó Dávid szerződtetését, aki az elmúlt bajnoki idényben mutatott teljesítménye alapján nagyon komoly erősítés lehet az angyalföldiek számára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz