Ekkora csatárzseni kevés volt a világon: 91 éve született Kocsis Sándor – videók

A legendás olimpiai bajnokra és gólvágóra, a 91 éve született Kocsis Sándorra emlékezünk.
Dudás Gábor 2020. szeptember 21., hétfő 11:50
A legendás olimpiai bajnokra és gólvágóra, a 91 éve született Kocsis Sándorra emlékezünk.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 21., hétfő 11:50

Kocsis Sándor pályafutása során a Ferencvárosban, a Budapesti Honvédban, a svájci Young Fellows Zürichben és az FC Barcelonában játszott. A Magyarországon Kockának, Spanyolországban pedig Aranyfejűnek becézett csatár a válogatottban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett, a magyar bajnokságban 247-szer, míg a spanyolban 42-szer volt eredményes.

Az 1954-es vb-n elért meccsenkénti 2,2-es gólátlaga a mai napig a leghatékonyabb csatárteljesítmény a világbajnokságok történetében.

Az ’54-es világbajnokság gólkirálya 1979-ben Barcelonában hunyt el. 2012-ben, születésének 83. évfordulóján a legendás futballista hazaszállított hamvait a fővárosi Szent István-bazilikában, egykori csapattársa, Puskás Ferenc mellé helyezték el.

Emléke örök.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz