Fotó: mlsz.hu

Egy gól döntött az Eb-re készülő U17-es válogatottunk írek elleni meccsén

Férfi U17-es válogatottunk a spanyolországi edzőtábora első mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett az írektől.
Nyikes Zoltán 2023. február 9., csütörtök 18:25
Fotó: mlsz.hu
Férfi U17-es válogatottunk a spanyolországi edzőtábora első mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett az írektől.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 9., csütörtök 18:25

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott bő három hónap múlva kezdi meg szereplését a kontinenstornán, a felkészülés februári állomásán a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik a csapat. Az összetartás első mérkőzésén csütörtökön az ír együttes volt a mieink ellenfele.

Az első negyedóra nagy küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, az írek viszont az első helyzetükből megszerezték a vezetést. A szünetig nem tudtuk feltörni az ellenfél védekezését, a támadózónában nem voltunk kellően pontosak, így igazán nagy helyzet nem alakult ki az írek kapuja előtt.

A második félidőt jól kezdtük, több ígéretes lehetőségünk is volt, de továbbra sem voltunk kellően hatékonyak a kapu előtt, és arra is ügyelnünk kellett, hogy ne adjunk területet a veszélyesen kontrázó íreknek. A mérkőzés hajrában már inkább a küzdelem dominált a pályán, a nagyobb helyzetek ebben a periódusban az ellenfél előtt adódtak, de gól nem született a lefújásig, Írország 1-0-ra megnyerte a találkozót. A két csapat szombaton ismét megmérkőzik egymással - írja az mlsz.hu.

Felkészülési mérkőzés

Írország-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Yaakobisvili Áron - Lengyel Noel (Girsik Attila, 63.), Umathum Ádám (Manuel Burghart, 63.) Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba - Tóth Levente, Balabás Bence, Bagi Ádám (Vidnyánszki Mátyás, 76.) - Szabó Szilárd (Somfalvi Bence, 63.), Simon Benedek (Bogdán Hunor, 72.), Varga Zétény

– Végig határozott, férfias küzdelem zajlott a pályán, rengeteg párharccal. Az első félidő kiegyenlített volt, de az íreknek sikerült gólt szerezniük, a fordulás után pedig hiába domináltunk, és javult fel a szélsőjátékunk, a kialakított helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A mérkőzés utolsó húsz percében ismét a párharcok domináltak, mindkét csapat próbált gólt szerezni, de kissé kapkodós, pontatlan lett a játék. Két nap múlva újabb mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy pontosabb lesz a játékunk, és eredményességben is sikerül előrelépnünk – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz