Fotó: MTI/Kovács Tamás

Eb-selejtezők: Jól jönne a magyar válogatottnak, ha kizárnák a bolgárokat és minden meccsük lenullázódna? Kiszámoltuk!

Az Eb a bolgárok kizárásával is biztosan meglenne, de a csoportelsőség kapcsán is a saját kezünkben lenne a sorsunk, és "csak" ikszelnünk kellene Montenegróval vasárnap.
Budai László 2023. november 13., hétfő 14:54
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Az Eb a bolgárok kizárásával is biztosan meglenne, de a csoportelsőség kapcsán is a saját kezünkben lenne a sorsunk, és "csak" ikszelnünk kellene Montenegróval vasárnap.
Szerző: Budai László 2023. november 13., hétfő 14:54

A legfrissebb hírek szerint nagyon úgy néz ki, hogy nem rendezik meg a csütörtöki, Bulgária-Magyarország Eb-selejtezős mérkőzést - mindez azok után derült ki, hogy Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont. Amennyiben valóban így alakul, akkor az egyik forgatókönyv az lehet, hogy a mieink a csütörtöki találkozót 3-0-s gólkülönbséggel megkapnák, azaz biztosan meglenne az Eb-re való kijutás.

De az is könnyen elképzelhető, hogy az UEFA Bulgáriát ki is zárná, ez pedig azt jelentené, hogy minden eddigi eredménye törlődne. Nagyobb pánikra így sem lenne ok. Ebben az esetben is biztosan meglenne az Eb, Montenegró ellen pedig egy szerzett pontra lenne szükség ahhoz, hogy a csoportelsőség is összejöjjön.

Szerbia ugyanis a jelenlegi tabellán ugyan megelőzné a mieinket, de már nem játszana több meccset. A magyar válogatott pedig csak egy ponttal szorulna a szerbek mögé, és ha meglenne a montenegróiak elleni iksz, akkor az egymás elleni eredmény miatt (oda-vissza vertük a szerbeket) a csoportgyőzelmet ünnepelhetnénk.

A legrosszabbul Montenegró járna, amelynek két eddigi győzelme esne ki, és matematikai esélye sem maradna a kontinensviadalra.

A tabella jelenlegi állása

  1. MAGYARORSZÁG 6 m., 4 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 11-4 gk., 14 pont
  2. Szerbia 7 mérkőzés, 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 13-7 gk., 13 pont
  3. Montenegró 6 mérkőzés, 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 6-8, 8 pont
  4. Litvánia 7 mérkőzés, 1 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 8-12, 6 pont
  5. Bulgária 6 mérkőzés, 0 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 3-10, 2 pont

A tabella állása, ha a bolgárokat kizárják és eredményeik törlődnek

  1. Szerbia 6 mérkőzés, 4 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 12-6 gk., 12 pont (nem lenne több meccsük)
  2. MAGYARORSZÁG 5 mérkőzés, 3 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 8-4 gk., 11 pont (vasárnap Montenegró ellen zárnánk)
  3. Montenegró 4 mérkőzés, 0 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 3-7, 2 pont
  4. Litvánia 5 mérkőzés, 0 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 5-11, 2 pont
  5. Bulgária 0 pont - kizárva
Olvastad már?
Bolgár-magyar: Mégis lesz meccs, az UEFA legalábbis mindenáron ezt akarja
Az UEFA-hoz közel álló forrásaink szerint az eldőlni látszik, hogy megrendezik a bolgár-magyar összecsapást, a találkozónak azonban nem Plovdiv ad majd otthont.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz