Fotó: mlsz.hu

Eb-selejtező: Szoboszlai-parádéval a magyar válogatott nagyon magabiztosan verte Bulgáriát

Szoboszlai Dominik az első és a harmadik gólban is kulcsszerepet vállalt, a másodikat pedig ő maga lőtte - nem is akárhogyan - a bolgár kapuba. A mieink 3-0-s győzelemmel kezdték az Eb-selejtezőket.
Budai László 2023. március 27., hétfő 22:37
Fotó: mlsz.hu
Szoboszlai Dominik az első és a harmadik gólban is kulcsszerepet vállalt, a másodikat pedig ő maga lőtte - nem is akárhogyan - a bolgár kapuba. A mieink 3-0-s győzelemmel kezdték az Eb-selejtezőket.
Szerző: Budai László 2023. március 27., hétfő 22:37

Egyetlen változás történt a bolgárok elleni Eb-selejtezőre készülő kezdőcsapatunkban az észtek elleni találkozóhoz képest: Nagy Ádám került be Kalmár Zsolt helyére 6-os pozícióban.

I. félidő

Pazarul kezdődött a találkozó: egy bal oldali szöglet után Szoboszlai cselezte be magát szépen a 16-oson belülre, majd Sallaihoz passzolt, aki 7 méterről lőtt, a kapusról kijövő labdát előbb Orbán, majd Vécsei pöckölte rá, utóbbi lövése pedig a kapuba is talált (1-0).

Öt perccel később jöhetett volna az újabb magyar találat, Ádám kapta meg a labdát 25 méterre a kaputól, egyet tolt rajta, majd ballal, laposan lőtt, a labda egy bolgár lábon pattant meg veszélyesen, ám egy kevéssel a jobb alsó mellé került.

A 21. percben vezettük a meccs addigi legszebb támadását: Szoboszlai és Bolla kényszerítőzött a jobb szélen, majd a Lipcse játékosa ismételten csak a Grasshoppers labdarúgóját találta meg, aki egyből a hosszú felé lőtt, de sajnos mellé.

Így sem kellett sokat várni a második gólra: Szoboszlai előbb kiharcolt egy szabadrúgást 25 méterre az ellenfél kapujától, majd irtózatosan be is varrta azt a bal felsőbe (2-0).

Az első félidei parádés játék ezt követően sem állt le. A 40. percben Szoboszlai lódult meg, majd ugratta ki Bollát, aki elől elkanalazták a labdát, de éppen Ádámhoz, ő pedig 8 méterről, ballal higgadtan a jobb sarokba gurított (3-0).

A mindhárom találatban kulcsszerepet játszó Szoboszlai a játékrész végén még egy remek megkerülős csellel is felhívta magára a figyelmet, Sallai felé tartó beadása egy bolgár kézről jött ki, de a játékvezető nem ítélt 11-est.

II. félidő

Hiába a vendégek hármas cseréje, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Sallai két perc alatt két gólt is lőhetett volna, előbb remek átlövését ütötte szögletre a kapus, majd 10 méterről már a magyar támadó célzott rosszul (fölé). Az 58. percben ismét Sallai veszélyeztetett, ekkor kiszorított szögből tüzelt, de ezt is ki tudta ütni Naumov.

Az első bolgár helyzetekig a 63. percig kellett várni, ekkor előbb Iliev lövése pattant mellé, majd egy szöglet után Rusev lőtt 20-ról, kapásból, de Dibusz résen volt, és szépen leért a labdára.

Bulgária ekkor el-eljutott támadásokig, de nagy nyomást azért nem helyezett a magyar kapura. Igaz, a mieink sem voltak már annyira élesek, mint az első negyvenöt percben. A végén még Nego lőtt kis híján köténygólt a bizonytalankodó bolgár kapusnak, de az egyik védő a gólvonalról mentett.

A magyar válogatott abszolút megérdemelten, és nagyon magabiztosan nyerte meg első Eb-selejtezős találkozóját (3-0).

A csoport másik mérkőzésén Szerbia Vlahovic duplájával idegenben verte Montenegrót (0-2).

2024-es Európa-bajnokság, selejtező, 2. forduló

Magyarország-Bulgária 3-0 (Vécsei 7., Szoboszlai 26., Ádám 40.)

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 86.), Kerkez - Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 73.) - Ádám (Varga B., 59.).

Bulgária: Naumov - Stoyanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, 46.) - Petkov, Gruev (Shopov, 85.), Karabelyov (Krastev, 46.), N. Iliev - Despodov (Kirilov, 57.), Delev (Rusev, 46.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz