Eb 2024: "Magyarország a legkeményebb csoportellenfél" - német elemzés a válogatottunkról

A német Sportschau több pontban gyűjtötte össze, miért a mieinktől kell a leginkább tartania a házigazda Németországnak az Európa-bajnokság csoportkörében.
Csakfoci.hu 2024. június 7., péntek 15:51
A német Sportschau több pontban gyűjtötte össze, miért a mieinktől kell a leginkább tartania a házigazda Németországnak az Európa-bajnokság csoportkörében.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 7., péntek 15:51

Mint a lap felvezetőjében írja, "a magyar labdarúgás aranykora már régen véget ért", de mostanra visszatért a nemzetközi vérkeringésbe a válogatottunk azzal, hogy zsinórban három Európa-bajnokságra kvalifikálta magát. A magyar csapat felemelkedését a németek is megtapasztalták az utóbbi időben - teszik hozzá -, hiszen többször is borsot törtünk a magasabban jegyzett Nationalelf orra alá.

A magyarok a német csapat legkeményebb ellenfelének számítanak a csoportkörben - de miért is van ez így?

- kérdezi a cikk, amely több pont foglalta össze a választ.

A kapitány, Marco Rossi

"Az Eintracht Frankfurt szurkolói még emlékezhetnek Marco Rossi aktív, védőként lejátszott pályafutására, az tréner olasz 15 alkalommal játszott az 1996/97-es másodosztályú szezonban az Eintracht színeiben" - írják, hozzátéve, hogy az 19 éves Rossi magyar bajnoki címmel és év edzője-titulussal kapta meg a válogatott kispadját, és sikerrel vezeti a csapatunkat.

A szupersztár, Szoboszlai Dominik

"A magyarok vitathatatlan sztárja Szoboszlai Dominik. A gólerős középpályás tinédzserként került Ausztriába, ahol az RB Salzburgnál pallérozódott, majd a 2020/2021-es idény telén a testvérklubhoz, a Lipcséhez költözött. Két és fél év elteltével már felfigyeltek az akkor 22 éves játékosra a nagy európai klubok - végül Jürgen Klopp és a Liverpool a szigetországba csábította a magyart, aki az elmúlt szezonban minden versenysorozatot figyelembe véve, 45 fellépésén 7 gólt szerzett és 4 asszisztot jegyzett."

Figyelemre méltó játékosok

"Nem voltak nagy meglepetések, amikor megnevezték az Eb-re készülő keretet. A csapatnál úgy döntöttek, hogy nem hívnak be újoncot, "mert nem láttak kiemelkedő teljesítményt" - idézik Marco Rossit, majd külön kiemelik Dárdai Mártont, a Hertha volt edzőjének, Dárdai Pálnak a középső fiát, aki szerintük cserejátékos lehet majd inkább az Európa-bajnokságon.

A dicső múlt

"Még ha régen is volt, Magyarország európai élvonalbeli futballnemzetként meglévő története ma is mesélésre és tiszteletre méltó."  A cikk itt felsorolja az '50-es évek magyar Aranycsapatának érdemeit és eredményeit, az 1954-es, német győzelemmel véget ért vb-döntő történéseit, a 6-3-as angliai sikerünket és a 7-1-es "visszavágót", illetve azt is, hogy 44 éven át nem sikerült kijutnunk Európa-bajnokságra.

Hogy álllhat fel Magyarország a 2024-es Európa-bajnokságon?

"Az két izgalmas kérdés, hogy a térdsérüléséből nemrég visszatért Gulácsi Péter azonnal kiszorítja-e a kapuból a helyére érkező Dibusz Dénest, illetve Willi Orbán azonnal visszaküzdi-e magát a kezdő tizenegybe" - teszik hozzá, kiemelve a Németországban futballozó Szalai Attilát, Sallai Rolandot és Schäfer Andrást is alapemberként.

Debrecenbe mész a válogatott meccsre és szeretnél kényelmesen utazni? Többen mennétek, de kicsi az autótok? Bérelj a Sixttől autót akár egy napra is! Részletekért kattints ide!

Olvastad már?
Magyar válogatott: Állítsd össze Rossi Izrael elleni kezdőcsapatát!
Lépj öt percre Marco Rossi helyébe és szavazd meg az Izrael elleni kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz