Eb 2024: Anglia egyelőre elbénázta a magyar továbbjutást is az eddigi legrosszabb meccsen - videók

Az angol válogatott nem tett szívességet a mieinknek és saját szurkolóinak sem, hiszen egy nagyon gyenge meccsen játszott 0-0-s döntetlent Szlovéniával. Ennek ellenére a britek csoportgyőztesek lettek, mi pedig várhatjuk a csoportmeccsek utolsó napját, mert még ott is továbbjuthatunk.
Csakfoci.hu 2024. június 25., kedd 22:54
Az angol válogatott nem tett szívességet a mieinknek és saját szurkolóinak sem, hiszen egy nagyon gyenge meccsen játszott 0-0-s döntetlent Szlovéniával. Ennek ellenére a britek csoportgyőztesek lettek, mi pedig várhatjuk a csoportmeccsek utolsó napját, mert még ott is továbbjuthatunk.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 25., kedd 22:54

Már az 5. percben fütyült az angol közönség, miután a britek - Gareth Southgate kapitányi időszaka alatt nem először - meddő mezőnyfölényben és kevés fantáziával próbálták meg megtörni a teljesen visszahúzódó szlovénok védekezését.

És ez a forgatókönyv mondhatni végig folytatódott. A 21. percben ugyan Saka megzörgette a hálót, de lesről, egyébként ment az elég unalmas passzolgatás az angolok részéről, miközben Szlovénia fegyelmezetten és lelkesen őrizte a 0-0-s döntetlent.

A fordulás után nem sokkal jött az addigi legnagyobb helyzet: az 53. percben Foden bal oldali szögletét Stones fejelte kapura, Sesko a jobb alsó saroknál nagyot mentett, akárcsak Guéhi középre fejelt labdájánál, majd Saka ollózott, de fejen találta közben Sporart, a labda pedig Oblakhoz csorgott.

Szlovénia a második játékrészben az elsőben látott - nem túl magas - veszélyfaktorát sem hordozta már magában, foggal-körömmel védekezett, a (megint) enerváltan és ötlettelenül futballozó angolok pedig semmit nem tudtak velük kezdeni.

A végén a csereként beállt Palmer lövését kellett még elcsípnie Oblaknak, de maradt a 0-0 egy nem túl színvonalas meccsen, amelynek a végén Anglia és Szlovénia is örülhetett, hiszen mindkét csapat továbblépett, méghozzá Dániával együtt, amely ugyancsak 0-0-ra végzett a csoportban így utolsó helyen végzett szerbekkel.

A magyar válogatottnak így elszállt egy esélye, hogy a legjobb harmadikok között továbblépjen, de maradt még sansz, méghozzá a csoportmeccsek utolsó napján, szerdán, ahol azért kell majd szurkolnunk, hogy Grúzia és Csehország se győzzön a portugálok, illetve a törökök ellen...

Európa-bajnokság, C-csoport:

Anglia – Szlovénia 0-0

Dánia – Szerbia 0-0

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Anglia 5 pont, 2. (és továbbjutott) Dánia 3, 3. (és továbbjutott) Szlovénia 3, 4. Szerbia 2

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz