Fotó: kicker.de

Dárdai elárulta, mennyit keres a legkisebb fia, aki most a Bundesligába igazol: "Ezt el kell fogadnunk"

A magyar vezetőedző szerint nem az anyagiak miatt távozott a fia, azt pedig mindenkinek meg kell értenie, hogy a 2023/24-es szezon egy átmeneti év a Herthánál.
Budai László 2024. március 19., kedd 15:24
Fotó: kicker.de
A magyar vezetőedző szerint nem az anyagiak miatt távozott a fia, azt pedig mindenkinek meg kell értenie, hogy a 2023/24-es szezon egy átmeneti év a Herthánál.
Szerző: Budai László 2024. március 19., kedd 15:24

Fájdalmas történet a Herthának Dárdai Bence távozása, a csapat egyik legígéretesebb tehetsége ugyanis szerződése lejártával, azaz átigazolási díj kifizetése nélkül szerződik a Bundesligában szereplő Wolfsburgba - írja a német TAG24. (Ilyen esetekben, ha átigazolási összegről nem is, de képzési díjról általában beszélhetünk.)

Fia és játékosa távozásáról a berlinieket irányító Dárdai Pál vezetőedző is nyilatkozott.

- Edzőként el kell fogadnom, a csapat is ezt tette, mindannyiunknak el kell fogadnunk - mondta a Schalke kiütése után Dárdai, aki a 18 éves labdarúgó fizetéséről is beszélt.

Dárdai Bence bruttó 1800 eurót keres. Ez a veszteség, amiről mindenki beszél, nagyon kedves, de ez fantáziapénz. Az élet megy tovább, van elég tehetségünk.

A lap szerint Dárdai ezen a szinten egészen alacsony fizetésének az oka, hogy eddig a Herthával még nem volt profi szerződése, ezt csak most köt majd először, a Wolfsburggal, ahol értelemszerűen már egészen más bért kaphat. A fiatal futballista eligazolásának azonban nem az anyagiak az oka, ezt Dárdai Pál is megerősítette.

- A maximális ajánlatot tette Bencének, pedig korábban a Hertha nem mindig tett tisztességes ajánlatokat - dicsérte a magyar tréner Benjamin Weber sportigazgatót.

Ettől függetlenül a Hertha jövője egyáltalán nem fest rossz képet. A Schalke ellen Dárdai Márton (22), Linus Gechter (20), Pascal Klemens (19), a duplázó Marten Winkler (22) és Ibo Maza (18) személyében öt, a klub saját akadémiájáról származó játékos került be a kezdő tizenegybe. És ez még akkor is dicséretreméltó, ha ebben a szezonban nem (volt) realitás a feljutás.

- Ebben az átmeneti évben az első naptól kezdve egészen mostanáig a fiatal játékosokkal való foglalkozás - a bevonásuk és a képzésük - volt a lényeg. Csapatszellemet és karaktert akarunk kialakítani, hogy jövőre konkrét posztokon erősödhessünk, és augusztusban azt mondhassuk: Oké, minden működött, a feljutásért játszunk. A Herthának ilyen ambíciói kell, hogy legyenek, az egész szezon ebbe az irányba megy. Ha valaki ezt nem érti meg, vagy nem látja, hogy mit jelent az átmeneti év, akkor ne jöjjön ide vissza - zárta Dárdai Pál.

Olvastad már?
70 ezer szurkoló éltette Dárdaiékat, mégis kifakadt a meccs után a Hertha edzője: "Ha valaki nem lát koncepciót, akkor ne jöjjön ide többet!"
Dárdai Pál csapata nagy győzelme ellenére sem túl jó hangulatban válaszolt az újságírók kérdéseire, több hírt/pletykát is cáfolva a Hertha és személye kapcsán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz