DAC-Slovan: "Élet-halál meccs lesz, itt nem lehet rosszul játszani” – Kalmár szerint észnél kell lenni a szlovák-magyaron

A magyar középpályás úgy véli, szinte nem is lehet rosszul játszani a dunaszerdahelyi közönség előtt, amely tizenkettedik játékosként segíti a lelátóról a csapatot. A 23 éves labdarúgó párhuzamot vont a hétvégi, Slovan elleni rangadó és a szlovák-magyar Eb-selejtező között is.
Nyikes Zoltán 2019. február 15., péntek 15:17
A magyar középpályás úgy véli, szinte nem is lehet rosszul játszani a dunaszerdahelyi közönség előtt, amely tizenkettedik játékosként segíti a lelátóról a csapatot. A 23 éves labdarúgó párhuzamot vont a hétvégi, Slovan elleni rangadó és a szlovák-magyar Eb-selejtező között is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 15., péntek 15:17

Szombaton rögtön egy óriási rangadót rendeznek a szlovák élvonal tavaszi nyitófordulójában: a második helyen álló és hazai pályán még veretlen DAC fogadja az éllovas Slovan Bratislavát.

A csakfocinak a héten már nyilatkozott az előzetes várakozásairól a dunaszerdahelyiek magyar középpályása, Vida Máté, ezúttal pedig másik honfitársunk, Kalmár Zsolt mondta el gondolatait a Digi Sport "Reggeli Start" című műsorában a hatalmas érdeklődéssel várt találkozóról.

– Egy héttel később kezdtük a felkészülést, mint a többi szlovák csapat, de nagyon sokat edzettünk, erőnlétileg, fizikailag is fel vagyunk készülve a meccsre – kezdte az interjút a válogatott játékos. – Ez olyan lesz számunkra, mint egy döntő, hiszen ha nyerünk, akkor van esély a bajnoki címre, de esetleges vereség esetén már 11 egységgel vezet előttünk a Slovan. Ugyanolyan ellenfél, mint a többi, jó játékosokból áll, de minden mérkőzésre készültünk a felkészülési időszakban, hiszen tudjuk, hogy ha megverjük a Slovant, de a többi meccsen nem úgy teljesítünk, akkor semmit sem ér a győzelem.

Kalmár kitért arra is, hogy Dunaszerdahelyen európai szintű létesítmény jött létre, minden adott, hogy jó eredményt érjen el a csapat.

- Hétvégén telt ház lesz, már csak magunkat kell adnunk ehhez a mérkőzéshez. A dán és a német viszonyokhoz képest is bőven megállja a helyét ez a sportkomplexum, inkább a lipcseihez hasonlítom. Voltam Frankfurtban, Dániában, de Dunaszerdahely máris előrébb jár, mint ez a két csapat, a jövőben nagy klub és nagyszerű csapat alakulhat ki  folytatta Kalmár.

A 13-szoros magyar válogatott labdarúgót a DAC-szurkolók az ősz legjobb játékosának választották, amivel kapcsolatban elmondta, nagyon örül ennek az elismerésnek, egyénileg és a csapatot tekintve is nagyon jó őszt zárt, reméli, hogy tavasszal is ezt a formáját tudja nyújtani.

– Itt nem is lehet rosszul játszani, hiszen ha a csapat hullámvölgyben van, akkor a közönség belehajtja abba, hogy ezen átlendüljön. Minden percben dolgozik az adrenalin, a csapat a végsőkig küzd, a szurkolók pedig segítenek minket, mintha 12. játékos lenne a pályán. Elviselik a vereséget is, amikor kikaptunk 3-0-ra, akkor is felállva tapsoltak minket, hiszen a végsőkig küzdöttünk, mindig mellettünk állnak – dicsérte a dunaszerdahelyi publikumot Kalmár.

A 23 éves játékos az interjú végén hozzátette, a DAC-Slovan rangadó küzdős, élet-halál mérkőzés lesz, parázs hangulattal, ugyanolyan nagy meccs lesz, mint a márciusi szlovák-magyar Eb-selejtező.

- Mindkettő nagy rangadó lesz a pályán és a pályán kívül is. Játszottam már Nagyszombatban, sajnos kikaptunk 2-0-ra. Húszezer ember volt, akkor lettek bajnokok, pokoli hangulat volt,

biztos, hogy a szlovák-magyaron még nagyobb hangulat lesz, hiszen kétezer magyar drukker és húszezer szlovák lesz jelen. Mentálisan fel kell készülni rá, biztos lesznek olyan momentumok, amikor észnél kell lenni

zárta Kalmár.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz