Fotó: Sky Sports

DAC: A Watfordot a Premier League-be vezető edzőt nevezték ki - hivatalos

A 43 esztendős spanyol szakember pályafutását grúz bajnoki címek vagy az angol Premier League-be való feljutás kivívása is gazdagítja.
Csakfoci.hu 2023. november 19., vasárnap 12:23
Fotó: Sky Sports
A 43 esztendős spanyol szakember pályafutását grúz bajnoki címek vagy az angol Premier League-be való feljutás kivívása is gazdagítja.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 19., vasárnap 12:23

A negyvenhárom esztendős Francisco Javier Muñoz Llompar veszi át a DAC 1904 A-csapatának irányítását, a tréner a klubbal a jelenlegi idény végéig szóló szerződést kötött, további egy évre szóló opcióval - jelentette be a dunaszerdahelyi egyesület.

A Mallorca szigetén található Manacor városából származó (szül. 1980. szeptember 5-én) Xisco Muñoz a játékos-pályafutása során főként szélsőként futballozott. A spanyol élvonalban a Betis, a Valencia, a Tenerife és a Levante mezét is viselte. A Valencia együttesével 2004-ben UEFA-kupát nyert. A grúz Dinamo Tbiliszinél az idegenlégiós életet is kipróbálhatta, amellyel két bajnoki címet szerzett és a gólkirályi korona is az övé lett.

Pont a Dinamo Tbiliszi csapatánál kezdte meg 2019-ben az edzői pályafutását. Az első évben asszisztensként tevékenykedett, hozzájárulva az újabb grúz bajnoki elsőség elhódításához. Bár 2019 decemberében elhagyta a klubot, 2020 nyarán visszatért, de immár a vezetőedző posztjára. Azt követően, hogy az irányítása alatt a csapat ismét felült a bajnoki trónra (a 2020-as idény, tavasz-ősz lebonyolítási rendszerben), elfogadta az élvonalba való feljutásért küzdő Watford ajánlatát. 2021 márciusában ő lett a Hónap edzője az angol Championshipben, áprilisban pedig Premier League-tagság kivívását ünnepelhette a gárdával.

Annak ellenére, hogy újoncként 7 fordulót követően a tabella 15. helyen állt a Watford, október elején a klub felbontotta vele az együttműködést. Három héttel később már az SD Huesca kispadján ült, amellyel a spanyol másodosztály tizenharmadik helyén végzett. 2022 őszén a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta csapatánál dolgozott, idén nyáron pedig az egyik legrégibb angol együttes, a második liga újonca, a Sheffield Wednesday irányítását vette át. Október elejéig volt a „Baglyok” vezetőedzője.

Az új trénerrel a 43 éves asszisztens-videóelemző, Roberto Cuesta Roman (szül. 1980. október 6-án) is érkezik a DAC-hoz, továbbá Miguel Gomila Andreu (szül. 1983. május 23-án) erőnléti edző szintén az edzői stáb tagja lesz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz