Csányi nemzetközi szintre emelné az NB I egyik sajátosságát

A fiatal játékosok szerepeltetéséről és előtérbe helyezéséről is beszélt a FIFA-tanácsba beválasztott MLSZ-elnök. 
Budai László 2017. április 5., szerda 13:58
A fiatal játékosok szerepeltetéséről és előtérbe helyezéséről is beszélt a FIFA-tanácsba beválasztott MLSZ-elnök. 
Szerző: Budai László 2017. április 5., szerda 13:58

 

Az UEFA 41., Helsinkiben tartott kongresszusán eldőlt: Csányi Sándor MLSZ-elnök, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja bekerült a FIFA vezető testületébe, a FIFA-tanácsba is, így 23 év után ismét lesz magyar tag a világszövetség legfőbb döntéshozó testületében - írja a magyar szövetség honlapja.

A nemzeti szövetségek döntésének és az UEFA szabályzatának értelmében Csányi Sándor, az MLSZ elnöke sikeres pályázattal került be a FIFA-tanácsba, megbízatása négy évre szól.

A magam részéről mindig is kiemelt hangsúlyt fektettem a nem professzionális labdarúgás, vagyis a Grassrooots-programok támogatására, a női- és az utánpótlásfutball erősítésére, a futsal népszerűsítésére. Bízom benne, hogy a FIFA-tanácsban betöltött tagság segíteni fog abban, hogy mind szakmailag, mind pénzügyileg még nagyobb támogatást kapjanak ezek a területek. A megfelelő befektetések hosszú távon meg tudják alapozni a futball fejlődését és jövőjét, beleértve természetesen a magyar futball szolgálatát is. Fontos, hogy ezekkel a lépésekkel még szélesebbre nőjön a futballcsalád, egyre több támogatóhoz és nézőhöz jussunk el. Emellett nemzetközi szinten is képviselni szeretném a magyar labdarúgásban már megvalósított törekvéseinket, amelyek a fiatal játékosok szerepeltetését, előtérbe helyezését célozzák, akár a külföldi játékosok háttérbe szorításával – mondta az mlsz.hu-nak Csányi Sándor a megválasztását követően.

A kongresszuson beszédet mondott Gianni Infantino, a FIFA elnöke is.

Nagy munka vár azokra, akik az UEFA képviseletében csatlakoznak a FIFA-tanács tagságához, hiszen a világszervezetnek még az UEFA-nál is több tennivalója akad mind szakmailag, mind emberileg – emelte ki a FIFA-elnök, Csányi Sándor szerepére is utalva.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz