Csányi a VAR-engedélyekről egyeztetett a FIFA-elnökkel - az átláthatóság és a honosítási szabályok is szóba kerültek

Másfél órás egyeztetésen vett részt az MLSZ első embere a FIFA elnökével, ahol a videóbíró mellett a fiatal játékosok védelme és az átigazolások szabályai és beszédtémát jelentettek.
Nyikes Zoltán 2020. február 3., hétfő 19:58
Másfél órás egyeztetésen vett részt az MLSZ első embere a FIFA elnökével, ahol a videóbíró mellett a fiatal játékosok védelme és az átigazolások szabályai és beszédtémát jelentettek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 3., hétfő 19:58

A FIFA elnöke, Gianni Infantino a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 83. kongresszusára érkezett a magyar fővárosba, és nem mulasztotta el, hogy személyesen egyeztessen az MLSZ első emberével, a FIFA alelnökével.

A másfél órás informális egyeztetésen egyebek mellett szóba került a fiatal játékosok védelme, az átigazolások szabályai, az átláthatóság növelése, ezzel összefüggésben a játékosügynökök működésének szabályozása, továbbá a nemzeti válogatottak és a klubok viszonya – írja az mlsz.hu.

Csányi Sándor felvetette a honosítás FIFA szabályainak ésszerű felülvizsgálatát, valamint kérte, hogy

a videóbíró rendszer magyarországi bevezetéséhez szükséges FIFA engedélyek minél gyorsabban szülessenek meg.

Az idő rövidsége miatt a FIFA elnökének nem volt lehetősége a Puskás Aréna megtekintésére, de ígéretet tett, hogy legkésőbb júniusban, az Európa-bajnokság ideje alatt ismét hazánkba látogat, és kilátogat a nemzeti stadionba.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz