Fotó: bild.de

Bundesliga: Lőw Zsoltot kiállították a véleményes 11-es után - itt a játékvezető magyarázata

Daniel Schlager játékvezető szerint Lőw Zsolt túl hevesen viharzott felé a lefújást követően, ezért állította ki.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 16., szombat 9:52
Fotó: bild.de
Daniel Schlager játékvezető szerint Lőw Zsolt túl hevesen viharzott felé a lefújást követően, ezért állította ki.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 16., szombat 9:52

Péntek este megírtuk, hogy a 94. percben szerzett tizenegyesgóllal mentett pontot a Bayer Leverkusen a Bayern München otthonában, a Bundesliga negyedik fordulójának nyitómeccsén. Daniel Schlager játékvezető videóbírón keresztül is visszanézte az esetet, ám a bajorokat ez sem nyugtatta meg, sokan felháborodtak az ítéleten és el is szabadultak az indulatok.

A lefújást követően a Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel is idegesen ment oda a bíróhoz, de végül kezet fogott vele, Lőw Zsolt asszisztensedzőnek viszont felmutatták a piros lapot.

– Tiszta szabálytalanság volt, ezért döntöttem a tizenegyes mellett – magyarázta a bíró a DAZN-nek, majd a játékoskijáróban azt is elmondta, hogy Tuchel stábja sértegette őt.

Ezzel kapcsolatban Lőw Zsolt is megszólalt.

– Ez egyáltalán nem igaz, én egyetlen sértő szót sem mondtam. Nagyon-nagyon nyugodt voltam, a hangnemem is rendben volt. Nem kiabáltam vele, nem értem a megjegyzéseit! Remélem, vannak tévéfelvételek, amelyek ezt megerősítik. Ha úgy tetszik, akár szájról olvasót is használhatnak, az is csak megerősítené, hogy egyetlen csúnya szó sem hangzott el

– idézi a Bild Lőwöt.

Később Schlager a Bildnek elmondta, hogy Lőw esetében valóban nem volt szó sértő megjegyzésről, ám így is úgy érezte, hogy ki kell állítania.

– Nem sértegetésről volt szó, hanem arról, hogy Lőw Zsolt konfrontatív módon viharzott felém. A szabályok szerint ez piros lapot ér. Nekünk ebben a helyzetben is van egy példamutató feladatunk az amatőr futball felé – mondta a játékvezető.

A Bild szakértője, a korábbi játékvezető, Thorsten Kinhöfer azt mondta, Davies valóban eltalálta a 16-oson belül Hofmannt, de szerinte ez kevés volt ahhoz, hogy büntetőt kapjon a Bayer.

A vitatott tizenegyes

Olvastad már?
Nem akárki nevezte Szoboszlait a PL legjobb igazolásának: "Lenyűgözött, még nem volt rossz meccse"
A korábbi 21-szeres angol válogatott labdarúgó, Paul Merson szerint Szoboszlai fenomenális lesz a következő években Liverpoolban.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz