Fotó: fradi.hu

Brutális meccset játszott a Fradi és a Sepsi: Négygólos hátrányból álltak fel a zöld-fehérek - videó

A 120 perces felkészülési mérkőzés 71. percéig 4-0-ra vezetett a Sepsi a Fradi ellen, ezt követően viszont a zöld-fehérek rúgtak négy gólt.
Nyikes Zoltán 2024. június 27., csütörtök 20:05
Fotó: fradi.hu
A 120 perces felkészülési mérkőzés 71. percéig 4-0-ra vezetett a Sepsi a Fradi ellen, ezt követően viszont a zöld-fehérek rúgtak négy gólt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 27., csütörtök 20:05

A Ferencváros a második ausztriai edzőmérkőzésén a román élvonalban szereplő Sepsi OSK-val mérkőzött meg csütörtök délután, kétszer 60 percben. A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Bernd Storck vezette szentgyörgyiek kezdőjében kapott helyet a 14-szeres válogatott Varga Kevin is, az épp az FTC-től igazolt Sigér Dávid azonban sérülés miatt nem játszott.

A Fradi hivatalos oldalának szöveges közvetítéséből kiderül, hogy az első helyzetek a zöld-fehérek előtt adódtak, előbb Pesic, majd az új igazolás, Raul Gustavo próbálkozott eredménytelenül. A vezetést a Sepsi szerezte meg, a 17. percben Matei parádésan tekert 17 méterről a bal felső sarokba, Szécsi mozdulni sem tudott rá. A 28. percben közel volt az egyenlítés, Pászka passza után Owusu lövése a kapufán csattant. A 39. percben Kalluku volt eredményes, ez a Sepsi-gól is a 16-oson kívülről született.

A következő minutumban ismét közel állt a gólhoz a Fradi, ám a kapufa ezúttal is kifogott a magyar bajnokon, ezúttal Varga Zétény kísérlete a lécről lefelé pattant, de a labda nem ment át a gólvonalon.

A 48. percben már három volt közte, egy kisszögletet követően Varga Kevin jobbról érkező beadását fejelte a hálóba közelről Coman. Az 58.  percben Varga Zétény nagyszerűen vette észre, hogy a bal oldalon üresen érkezik Owusu, de a szélső fejese pontatlan volt. Az első 60 perc hosszabbításában is beköszönt még egyszer a Sepsi, ezúttal Matei volt eredményes a 16-oson kívülről, ő a bal felsőbe bombázott, 0-4.

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Pascal Jansen, ez a tizenegy pedig jóval hatékonyabbnak bizonyult. A 71. percben Kehinde passza után Loncar lőtt 11 méterről a jobb alsóba, majd a 89. percben duplázhatott is volna a bosnyák játékos, de Gyenge hatalmast bravúrt bemutatva védett. Az utolsó harminc percet elkezdve továbbra is háromgólos volt a Sepsi előnye, ám a 96. percben ez tovább csökkent, egy remek kiugratást követően Bassey a kapust kicselezve az üres kapuba gurított. Öt percre rá pedig már csak egy volt közte, amikor Kehinde közelről emelte át a Sepsi kapusát.

És még itt nem volt vége, a 121. percben egy hosszú indítást követően ugyanis Kehinde 14 méterről a kapus alatt a kapu közepébe gurított, így négygólos hátrányból mentette döntetlenre a meccset a Fradi.

Felkészülési mérkőzés, Bad Radkersburg, Ausztria

Ferencváros-Sepsi OSK 4-4 (Loncar 71., Bassey 96., Kehinde 101., 121., ill. Matei 17., 64., Kallaku 39., Marius 48.)

FTC: Szécsi – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Civic – Gojak, Abu Fani – Sevikyan, Owusu, Pászka – Pesic.
A 60. perctől: Radnóti – Kaján, Aaneba, Knoester, Ramírez – Loncar, Pappoe – Bassey, Gruber, Kehinde – Kodro.


A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC gól nélküli döntetlent játszott a második nyári edzőmérkőzésén Telkiben, ahol a szerb másodosztályú FK Jedinstvo volt az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés, Telki

Paksi FC-Jedintsvo 0-0

Paks, 1. félidő: Simon - Kinyik, Szabó J., Ötvös - Osváth, Papp, Vécsei, Silye - Kocsis, Skribek - Tóth
2. félidő: Borsos - Vas, Debreceni, Lenzsér - Kovács, Windecker, Mezei, Balogh - Haraszti, Szabó B. - Böde

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz