Fotó: mlsz.hu

Brutális árakon adják tovább a magyar-szerb Eb-selejtező jegyeit - az MLSZ reagált a történtekre

Az MLSZ mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.
Budai László 2023. szeptember 25., hétfő 21:01
Fotó: mlsz.hu
Az MLSZ mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 25., hétfő 21:01

Múlt pénteken három óra sem kellett hozzá, hogy a Magyarország-Szerbia, az Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából is igen fontos selejtezőre megmaradt 30 ezer belépőt elkapkodják a szurkolók (korábban már több mint 30 ezer bérletet eladtak a selejtezőkre, ezért maradt “csak” ennyi jegy). Ahogyan az a kiemelt érdeklődésű találkozóknál lenni szokott, ezúttal is megjelentek azok a nyerészkedők, akik csak azért vásárolták fel a belépőket, hogy aztán komoly hasznot remélve továbbadják azokat. Akinek volt MLSZ-kártyája, az bármilyen gond nélkül megtehette ezt, amennyiben sorra került az online jegyvásárló felületen, sőt, sokan értelemszerűen nem egy jegyet, hanem a maximálisat, azaz négyet vettek, és ezt akár többször is el tudták játszani. Bár a belépők névre szólóak, mivel azokat át lehet íratni más, MLSZ-kártyával rendelkező drukker nevére, ezért az adás-vétel mellett csak ezt az átírást kell megejteni, hogy gazdát cseréljenek a tikettek.

Ennek köszönhetően most a különböző felületeken egyre merészebb és merészebb árakon kínálják a magyar-szerb összecsapásra jogosító jegyeket, amelyeknek eredeti árai a következők voltak: 6.000, 10.000, 18.500, 21.500 Ft.). Honlapunk keresése során az egyik népszerű, magyar apróhirdetési oldalon 130 ezer forintért találta a legdrágábbat, de találni 100 ezerért is, 75 ezerért pedig szinte már tucatjával dobják az ember után.

Egy másik, nemzetközi eseményekre szóló jegyek adás-vételével foglalkozó honlapon az előbb említettnél is lehet magasabb, egészen pontosan 155 ezer forintos árú “zsugába” belefutni. Emellett sokan nem hivatalos felületeken, hanem különböző Facebook-csoportokban, privát Messenger-beszélgetések során próbálják feljebb és feljebb verni az árat, itt is előfordult már, hogy átlépték a 400 eurós (mai árfolyamon kb. 156 ezer forintos) álomhatárt.

Az MLSZ reakciója a történtekre

Kizárólag a hivatalos jegyek érvényesek a magyar-szerb mérkőzésre

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.

Valamennyi értékesített jegy névre szóló, azokat átírni szabályosan csak a jegyértékesítési szabályokban foglaltak betartásával lehet. Az MLSZ jegyértékesítési és névátírási szabályait betartó vásárlók biztonságosan tudnak hozzájutni a belépőkhöz. Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. Ugyanakkor nem javasoljuk a szurkolóknak, hogy bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát. A tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

Az MLSZ Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogjuk a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást. A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz