Fotó: MTI/Illyés Tibor

Botka sejtelmesen nyilatkozott a Fradiról: "El kell gondolkodni, hogy ez a játékmennyiség elég lesz-e, mert ott akarok lenni az Eb-n"

A nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy Botka Endre akár egy átigazolást is fontolóra vehet, ha nem kap elegendő játéklehetőséget a Fradiban.
Nyikes Zoltán 2023. november 16., csütörtök 22:32
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy Botka Endre akár egy átigazolást is fontolóra vehet, ha nem kap elegendő játéklehetőséget a Fradiban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 16., csütörtök 22:32

Kezdőként 81 percet játszott a Bulgária elleni 2-2-es döntetlen alkalmával Botka Endre, a Ferencváros játékosa, aki szintén értékelte a kijutást érő egy pontot az M4 Sportnak.

– Nagy buli van, ez a mai mérkőzés brutális volt, amennyire lehetett, megnehezítettük magunknak. Lehet, kicsit azért is, mert éreztük, mekkora a tét és nem tudtunk olyan felszabadultan játszani, mint eddig. Ami lehetett, rosszul alakult, de egy a lényeg, hogy a vége jó lett. Pont az egyik barátomnak írtam meccs előtt, hogy egy "újabb Izland", de nem erre gondoltam, hanem, hogy kijutunk. Elképesztő, én a kispadon az utolsó tíz percben olyan stresszben ültem, hogy tíz évet öregedtem legalább, nem szeretnék több ilyet. A csapat nagyon sokat dolgozott ezért, a mai meccsen is kitette szívét-lelkét mindenki a pályán. Sokszor nem úgy alakult, nem jött az a minimális szerencse, hogy hamarabb vezetést szerezzünk, vagy hogy utána újra vezessünk, akár több gólt is rúghattunk volna. De ez most már mindegy, a lényeg, hogy kijutottunk és mehet a buli bent az öltözőben – mondta a védő az M4-nek.

A 29 éves játékos a mostani szezonban 12 tétmeccsen játszott a Fradiban, de a bajnokságban csupán háromszor volt a Ferencváros kezdőcsapatának tagja.

– Sajnos mostanában nem játszottam annyit a Fradiban, mint amennyit szerettem volna és amennyit kellett volna, de az a bizalom, amit itt kapok, az mindig átsegít ezen a nehéz időszakon és segít abban, hogy ilyenkor, ha lehetőségem adódik, akkor a csapat hasznára legyek. Most már így előre gondolva az Eb-re, majd a jövőben el kell gondolkodni azon, hogy ez a játékmennyiség elég lesz-e, mert mindenképpen ott szeretnék lenni az Eb-n

– zárta a jövőjével kapcsolatban Botka.

Melyik Eb-kijutás volt számodra a legdrámaibb? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Dibusz: "Olyan szintű dráma volt, hogy nem sikerült még felfogni", Kalmár: "Az elmúlt években fájdalmamban sírtam, most örömömben"
Így értékelte a Bulgária-Magyarország találkozót két válogatott játékosunk, Dibusz Dénes és Kalmár Zsolt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz