Fotó: MTI

Bombameglepetés a Magyar Kupában: Mátyus NB II-es csapata elbúcsúztatta a Kisvárdát

Az NB II-es Budafok simán, 2-0-ra legyőzte az NB I harmadik helyén álló Kisvárdát és bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.
Csakfoci.hu 2023. március 1., szerda 18:48
Fotó: MTI
Az NB II-es Budafok simán, 2-0-ra legyőzte az NB I harmadik helyén álló Kisvárdát és bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 1., szerda 18:48

I. félidő

A 9. percben a saját tizenhatosánál veszített labdát a Kisvárda, a budafoki Beke levitte az alapvonalra, majd középre passzolt. Az érkező Nándori ballal lőtt, a labda irányt változtatott egy kisvárdai lábon és becsorgott a jobb alsóba, 1-0.

A félidő további részében már többet próbált veszélyeztetni a Kisvárda, de kevés sikerrel, míg a budafokiak főként kontrából, valamint előre ívelt labdákból igyekeztek helyzetet kialakítani. Aztán néhány pillanattal a félidő lefújása előtt Nándori beadása után Beke 5 méterről lőtt a kapuba, Petkovic csak beleérni tudott a labdába, 2-0-ra vezetett a szünetben a másodosztályú Budafok.

II. félidő

A második játékrészre jött Camaj és Mesanovic is többek között a vendégeknél, ennek ellenére a félidő elején a hazaiak játszottak veszélyesebben. Az 57. percben Beke 16 méteres löketét Petkovic kiütötte. A 78. percben Camaj éles szögből leadott lövését fogta Gundel-Takács.

A végén még volt egy kis lökdösődés a budafoki kispad előtt, de az eredmény nem változott: Mátyus János csapata 2-0-ra nyert és elődöntős a kupában.

A ZTE a Mezőkövesd legyőzésével már kedden bejutott az elődöntőbe. Ma este a Paks a Vasast fogadja, míg holnap a Debrecen a Puskást.

MOL MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ:

Budafok-Kisvárda 2-0 (Nándori 9., Beke 45.)

Budafok: Gundel-Takács - Jagodics M., Fótyik, Horgosi - Németh M. (Horváth 62.), Soltész I., Adorján, Nándori (Sós 66.), Kalmár O. (Bakti 80.) - Beke (Györgyi 80.), Bíró M. (Margitics 46.)

(cserék: Oroszi, Horváth A., Margitics, Györgyi, Horváth O., Vasvári, Tischler, Bakti, Sós)

Kisvárda: Petkovic - Kovacic, Vranjanin, Hej (Karabeljov 46.) - Melnyik, Lucas - Vida K.,  (Camaj 46.), Navrátil (Mesanovic 46.), Alic (Leoni 63.) - Spasic(Ilievski 66.), Makowski

(cserék: Odyntsov, Camaj, Karabelyov, Leoni, Mesanovic, Rubus, Ilievski, Szőr)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz