Fotó: facebook.com/1912elore

Bizarr fordulat: Mégsem halt meg a nagymúltú magyar klub legendás játékosa

Téves volt a klub által két napja közzétett gyászhír, de nincs jól a Békéscsaba korábbi nagy játékosa.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 29., péntek 15:13
Fotó: facebook.com/1912elore
Téves volt a klub által két napja közzétett gyászhír, de nincs jól a Békéscsaba korábbi nagy játékosa.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 29., péntek 15:13

A jelenleg NB III-as Békéscsaba 1912 Előre hivatalos honlapján jelent meg szerdán este az azóta már törölt hír, amely szerint életének 60. évében elhunyt Fabulya György, a lila-fehérek korábbi legendás játékosa. A gyászjelentést több nagy hazai médium is közölte később.

Jött azonban a fordulat és pénteken kiderült, hogy a volt futballista mégis él...

"Szerencsére az Előre által közölt hír nem bizonyult igaznak, Fabulya Györgytől és családjától ezúton kérünk elnézést" - számolt be a beol.hu, cáfolva a korábbi csabai kedvenc halálhírét.

Az 1963-ban született Fabulya az Előre kötelekében összesen 13 évet töltött el, pályafutása alatt 218 első osztályú és 34 másodosztályú bajnokin és 7 nemzetközi kupamérkőzésen lépett pályára itthon, és részese volt a klubtörténet legnagyobb sikerének, az 1988-ban megnyert Magyar Népköztársaság Kupa-döntőnek is.

Később kipróbálta magát külföldön is, játszott az Energie Cottbus, a Pahang, valamint a Mikkeli csapataiban is.

Kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van

A cáfolat megjelenését küvetően a Békéscsaba is közleményt adott ki, ezt közöljük az alábbiakban, változtatás nélkül.

"Ezúton közöljük, hogy Fabulya György halálhíre valótlannak bizonyult, amiért klubunk elnézést kér az érintettektől.

A hírt az önkormányzat irányából kaptuk, tehát gyakorlatilag hivatalos forrásból és a tegnapi napig nem is érkezett ezzel ellentétes információ, ezért nem is feltételeztünk tévedést. Tegnap több irányból is jelzést kaptunk, hogy Fabulya György életben van, így azonnal megpróbáltunk ismét utánajárni az információ valóságtartalmának, amit megbízható forrásunk meg is erősített: tehát Fabulya György kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van.

Sajnos volt labdarúgónk évek óta hajléktalanként tengette életét, állapotát és egészségügyi helyzetét a város közterület-felügyelői próbálták nyomon követni, valamint néhány volt csapattársa is időnként megkereste, és klubunk, valamint vezetőink támogatásával próbálta segíteni boldogulását, amit Gyuri sajnos rendszeresen elutasított. Az utóbbi időszakban már igen nehéz volt vele kapcsolatban valós és megbízható információkat szerezni."

Olvastad már?
Sallói: "Nem bántuk meg Senkó szerződtetését, de most ápolni kell a lelkét"
A ZTE a héten leigazolta Dombó Dávidot, ami azt sejtette, hogy az eddig első számú kapusnak tartott Senkó Zsomborral nem teljes mértékben elégedettek Zalaegerszegen. A fiatal kapusnak voltak jó mérkőzései az idei szezonban, de nem tudta állandósítani a formáját, a Fehérvár elleni bajnokin pedig két hibájából is gólt kapott a csapata. A zalaegerszegi kapusmizériáról Sallói Istvánt, a ZTE sportigazgatóját kérdeztük.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz