Bemutatkozik az egyik magyar válogatott új kapitánya - cél az Eb-részvétel

Turzó József szövetségi kapitány irányításával először lép pályára a magyar futsalválogatott: április 4-én, szerdán 18.00 órától Gyöngyösön, április 5-én, csütörtökön 20.00 órától Budapesten, a népligeti Elek Gyula Arénában mérkőzik meg Costa Ricával.
Csakfoci Admin 2018. április 2., hétfő 20:52
Turzó József szövetségi kapitány irányításával először lép pályára a magyar futsalválogatott: április 4-én, szerdán 18.00 órától Gyöngyösön, április 5-én, csütörtökön 20.00 órától Budapesten, a népligeti Elek Gyula Arénában mérkőzik meg Costa Ricával.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. április 2., hétfő 20:52

A férfi futsalválogatottat február vége óta új szövetségi kapitány irányítja, a leköszönő Sito Rivera helyére a Berettyóújfaluval korábban bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerző, jelenleg a Haladásnál dolgozó Turzó Józsefet nevezte ki az MLSZ. A frissen kinevezett szövetségi kapitány március elején a Haladást segítette története első futsaltrófeájához, április 4-én pedig bemutatkozik a válogatott élén. Az új szakvezető munkáját két korábbi válogatott játékos, a Veszprémben dolgozó Madarász János és kapusedzőként Győrben tevékenykedő Balázs Zoltán segítik a válogatottnál - számol be az MLSZ hivatalos honlapja.

A keret sokat változott a csapat legutóbbi mérkőzéseihez képest, a korábbi időszak néhány alapemberei mellé fiatal futsalosok csatlakoztak, akik egyelőre nem rendelkeznek jelentős nemzetközi tapasztalattal, de a hazai bajnokságban hétről hétre bizonyítják, hogy a közeljövőben erősségei lehetnek a válogatottnak.

- Hosszú távú koncepciót kezdünk el megvalósítani a válogatottnál, a jövő csapatát építjük, de közben eredményesség terén is igyekszünk megőrizni az egyensúlyt a következő időszakban - mondta a közeljövő feladatairól és a keret összeállításáról Turzó József az mlsz.hu-nak. - Több olyan játékos tagja a keretnek, akik az előző években alapemberek voltak a nemzeti csapatban, melléjük próbáljuk beépíteni azokat a futsalosokat, akikkel hosszabb távon is számolhatunk majd a válogatottnál. Bízom benne, hogy középtávon saját bázisból fel tudunk építeni egy olyan együttest, ami hamarosan stabil európai középcsapattá válhat. Fontos kiemelni, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatot szeretném kialakítani a klubokkal, ami lehetőséget adhat arra, hogy a klubcsapatok közös filozófia mentén készüljenek a válogatottakkal. Az Eb-részvétel kiharcolása reális cél lehet a következő időszakban a válogatott előtt, de ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, a szerencsefaktornak is a csapat mellett kell állnia. Több közvetlen riválisunk honosításokkal erősített a közelmúltban, mi a saját fiataljaink beépítésével szeretnénk tartani velük a lépést. A hazai utánpótlás-bajnokságok szervezettsége felülmúlja a környékbeli országokét, emellett egyre több olyan akadémista fiatal tűnik fel a futsalban, akik nagypályás karrier helyett választották a mi szakágunkat, de ahhoz, hogy ebből válogatott szinten is profitáljunk, hosszabb időre van szükség.

Következő ellenfelünk, Costa Rica résztvevője volt az előző két világbajnokságnak, két éve, a 2016-os vébén a későbbi aranyérmes argentinokkal döntetlent játszva jutott tovább a csoportkörből, majd a jelenlegi Eb-címvédő portugálokkal szemben maradt alul a nyolcaddöntőben.

- Mostani ellenfelünk a teljes amerikai kontinens legjobb csapatai közé tartozik, ezért nagyon nehéz dolgunk lesz, a kerettagok egy részének abszolút mélyvíz lesz a mostani erőfelmérő, én is kíváncsian várom, hogy néhány nap közös munka után mennyit tudunk megvalósítani a szakmai elképzeléseimből - fogalmazott Turzó József. - Szeretném letenni a játékunk alapjait, és egy erős csapategységet kialakítani, a célunk, hogy stabil védekezésből indulva, hátulról építkezve álljon össze a játékunk. Az biztos, hogy a magyar válogatottnak nem lesznek könnyű mérkőzései a jövőben, bárki is legyen az ellenfelünk.  Az út elején járunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk meglepetést Costa Rica ellen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz