Bejelentették: Újabb magyar játékost igazolt a Dunaszerdahely

Schäfer András személyében egy utánpótlás-válogatott középpályás írt alá a DAC-hoz. A fiatal játékos kölcsönben, vételi opcióval érkezett a Serie A-ban szereplő Genoa csapatától. 
Dudás Gábor 2020. január 17., péntek 9:00
Schäfer András személyében egy utánpótlás-válogatott középpályás írt alá a DAC-hoz. A fiatal játékos kölcsönben, vételi opcióval érkezett a Serie A-ban szereplő Genoa csapatától. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 17., péntek 9:00

Bejelentette Schäfer András érkezését a szlovák élvonalban szereplő DAC - a játékos csütörtökön szignózta szerződését. A dunaszerdahelyi klub kölcsönben, de vételi opcióval szerezte meg a Genoától a 20 éves, magyar U21-es válogatott középpályást, aki a csallóközi gárda első téli igazolás is lett.

A Szombathelyről származó, de 15 éves korától az MTK-ban futballozó Schäfer egy éve igazolt a kék-fehérektől Genovába - az olasz klub kivásárolta Hungária körúti szerződéséből a tehetséget.

Az olaszoknál az ifjúsági csapatnál szerepelt és néhány élvonalbeli összecsapáson az első csapat kispadján is helyet kapott. A felnőttek között a felkészülés során pályára is lépett, a francia Olympique  Lyon ellen például ő adta a győztes találatot megelőző gólpasszt.

A középpályás az őszt a Chievo Verona csapatánál töltötte, emellett a 2021-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő, Gera Zoltán irányította U21-es válogatottba is sikerült bekerülnie, amelynek színeiben szeptember óta hat mérkőzésen lépett pályára. Schäfer ezt megelőzően az U18-as és U19-es csapatoknak is meghatározó tagja volt.

- Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, egy nagyon profi helyre érkeztem. Már első pillantásra nagyon jók a körülmények. Remélem, segíteni tudok a csapatnak, szeretnék minél több percet a pályán tölteni - nyilatkozta az DAC legújabb szerzeménye.

- Már tavaly nyáron szerettük volna Andrást a csapatunkhoz csábítani, ám akkor ez még különféle komplikációk miatt meghiúsult. Maga a játékos is érdeklődést mutatott a DAC iránt, mivel látta, hogyan segítettünk Kalmárnak és a két Vidának bekerülni a Fortuna Liga tíz legmagasabban értékelt játékosa közé. Bízunk benne, hogy ezt az utat Schäfer esetében is sikerül végigjárnunk - nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

- András és mi is hosszabb távon gondolkodunk a DAC-ban, hiszen egy nagyszerű klubról van szó és komoly emberekről minden szinten. Ez a fél év egy hosszabb szerződés kezdete lehet, ahogy az már most a tárgyalások témája is volt. Örülünk, hogy egy közel két hónapos egyeztetés végén András itt folytatja pályafutását. Jó helyen lesz Dunaszerdahelyen - fogalmazott Schäfer átigazolása kapcsán a játékost képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonos-igazgatója, Pataky Tibor.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz