Fotó: fradi.hu

Bejelentés a Fradinál: Francia Ligakupa-győztes védő érkezett - hivatalos

A szabadon igazolható Ismail Aaneba a Ferencvárosnál folytatja pályafutását.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 2., szombat 16:56
Fotó: fradi.hu
A szabadon igazolható Ismail Aaneba a Ferencvárosnál folytatja pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 2., szombat 16:56

Tovább erősödött a magyar bajnoki címvédő és az Európa Konferencia Liga-csoportkörös Ferencváros, miután szerződtette a 24 éves francia belső védőt, Ismail Aanebát - jelentette be szombat délután a klub.

Ismail Aaneba 1999. május 29-én született a Párizstól 52 km-re fekvő Mantes-la-Jolieban. 2008-ban, mindössze 9 évesen kezdett el focizni a FC Mantois együttesében, ahol közel 10 évet töltött el. 2017 januárjában nevelőegyesületétől a Strasbourg B csapatához szerződött, ahol rögtön alapember lett: 13 mérkőzésen 1170 percet töltött a pályán. Tehetségével rögtön felhívta magára a figyelmet, majd másfél évvel később, 2018 nyarán a klub első csapatához került.

A Strasbourg felnőtt együttesében 3 évet töltött el. Csapatával 2019-ben megnyerte a Francia Ligakupát. 2021-ben ismét csapatot váltott, a Sochaux együtteséhez került, melynek színeiben 67 találkozón kapta meg a lehetőséget. Gólt nem szerzett, de két gólpassz felkerült a neve mellé. 2018 februárjában bemutatkozott az U19-es francia válogatottban, majd két hónappal később az U20-as nemzeti csapatban is megkapta a lehetőséget - írja róla a fradi.hu.

Ismail Aaneba a nyáron távozott a Sochaux-tól, szabadon igazolható játékosként érkezett a Fradihoz. A 24 éves játékos becsült piaci értéke 2 millió euró a Transfermarkton.

Olvastad már?
Fradi: EL-nyolcaddöntőt is megjárt hátvédet adtak kölcsön - hivatalos
A Ferencváros a dán élvonalban szereplő Aarhus együttesének adta kölcsön Mats Knoestert.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz