Az Újpest legendás játékosa elárulta, miért nem igazolt Barcelonába

Az Újpesti Dózsa egykori kiválósága, Dunai Antal játékosként ajánlatot kapott a katalánoktól. Egy kiváló karrierlehetőség érdekében inkább Magyarországon focizott tovább.
Csakfoci Admin 2018. január 4., csütörtök 18:17
Az Újpesti Dózsa egykori kiválósága, Dunai Antal játékosként ajánlatot kapott a katalánoktól. Egy kiváló karrierlehetőség érdekében inkább Magyarországon focizott tovább.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. január 4., csütörtök 18:17

Az lila-fehérek legendás olimpia bajnok és ezüstcipős futballistája, Dunai Antal páratlan karriert tudhat magának. Az Újpesti Dózsa színeiben 326 mérkőzésen 202 gólt szerzett, háromszor volt gólkirály, ezüst- és bronzcipőt is nyert pályafutása során. Tagja volt annak magyar válogatottnak, amely az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmet nyert, és négy évvel később, 1972-ben ezüstérmet szerzett a müncheni ötkarikás játékokon.

Nem véletlen, hogy ezidőben a klubcsapatától, az Újpesti Dózsától és Dunaitól egyaránt tartottak az ellenfelek. Kirobbanó teljesítményét megkoronázva ajánlatot kapott a Barcelonától. Sokan nem is sejtik, miért nem volt hajlandó elfogadni a katalánok csábító ajánlatát.

– A néhai Lukács úr hosszú időn keresztül a France Football állandó Aranylabda-voksolója volt, ismerték őt mindenütt, és amikor egy alkalommal hazatért, arról értesített, hogy Kubala szívesen vár engem Barcelonában  – kezdte a Borsnak a legendás futballista.

Egészen pontosan négy idényre érvényes szerződést járt volna ki nekem. A családom fontosabb volt a futballjövőmnél.

– árulta el a lila-fehérek egykori támadója, aki később szövetségi edzőként kijuttatta a magyar válogatottat az 1996-os atlantai nyári olimpiára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz