Fotó: kecskemetite.hu

Az NB I-es forduló legnagyobb visszatérője: "Bennem nem volt az a hatalmas drukk"

A kecskeméti Nikitscher Tamás hét és fél hónap után futballozhatott újra, de nem izgulta túl a visszatérését.
Csakfoci.hu 2024. április 16., kedd 19:55
Fotó: kecskemetite.hu
A kecskeméti Nikitscher Tamás hét és fél hónap után futballozhatott újra, de nem izgulta túl a visszatérését.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 16., kedd 19:55

Debrecenben hosszú hónapok után játszhatott újra NB I-es mérkőzést a Kecskemét középpályása, Nikitscher Tamás, aki tavaly júliusban, az Ajka elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, és azóta nem léphetett pályára élvonalbeli csapatában.

- Minden a felmérésektől és lábam terhelésre mutatott reakcióján múlott. Az edzéseken minden rendben ment, jól éreztem magam, utána aztán egy NB III-as meccsen is meg tudtuk nézni, hogy éles helyzetben hogyan reagálok. Semmi probléma nem volt, így a stáb számíthatott rám Debrecenben, annak pedig külön örülök, hogy játszhattam is.

(...) A hét közepén már lehetett rá számítani, nekem és a csapatnak is az volt a legjobb, ha minél előbb megindul úgymond a „visszaszoktatás” az NB I-es ritmushoz.

A mester is jelezte, hogy úgy készüljek, hogy pályára léphetek, az is előre meg volt beszélve, hogy ebben a 20-30 perces időintervallumban egyelőre. (...) Csak nagy örömöt, boldogságot és hálát éreztem. Jó dolog volt újra pályán lenni, de őszinte leszek, bennem nem volt az a hatalmas drukk. Vélhetően azért tűnt ez a 7 és fél hónap ilyen gyorsnak, mert nem úgy fogtam fel, hogy túlélésről szól és szenvedés lesz. Élveztem, próbáltam ebben is megtalálni a pozitív részleteket - mondta a visszatérése kapcsán a 24 éves futballista a KTE klubhonlapjának.

Nikitscher arról is mesélt, milyen volt több mint fél évet várni arra, hogy újra futballozhasson.

- Mondhatok bármit, de azoknak a véleménye fontos, akik úgymond körülvettek ebben a helyzetben. Párom szerint nem változtam ebben az időszakban sem, a rutin ugyan más lett a rehabilitáció és a felépülés alatt, de a viselkedésem nem. Több fegyelmet, több munkát követelt meg ez az időszak, igyekeztem is ennek megfelelni.

Amikor szembesültem vele, hogy mi történt velem, akkor eldöntöttem, hogy erősebben akarok visszatérni, úgy érzem, hogy ez sikerült is. Mondhatjuk azt is, hogy még többet adott mentálisan ez az időszak, mint amit elvett.

A csapatot nem tudtam a pályán segíteni sajnos, de most már ehhez is itt vagyok. (...) Igyekszem úgy szemlélni a világot, hogy minden egyes apró dolog valami más pluszt ad, vagy rámutat valami olyasmire, amit addig nem vettél észre. Ez a 7 és fél hónap is ilyen volt. Amikor egészséges voltam, akkor is igyekeztem értékelni mindent, ez ebben a helyzetben felerősödik természetesen. Van egy olyan érzés is az emberben, hogy amikor újra egészséges, akkor bizonyos szituációkban még többet akar tenni majd.

Kobe Bryantet nagyon tisztelem, neki volt egy olyan életszemlélete, hogy akkor is pozitívnak kell maradni, ha minden rosszul alakul körülötted. Én is igyekeztem mindenben a pozitívumot keresni, hogy gördülékenyebben menjen minden

- tette hozzá a középpályás, aki a nyári felkészülésre szeretne majd 100 százalékos állapotba kerülni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz