Fotó: vasasfc.hu

A Vasas váratlant húzott és eddig bejött neki: egyre fiatalabb csapattal harcolnak a bennmaradásért

A Puskás Akadémia ellen már kevesebb mint 25 év volt az angyalföldiek kezdőcsapatának átlagéletkora, ráadásul a fiatalszabályt is túlteljesítik a Vasasnál.
Csakfoci.hu 2023. február 6., hétfő 20:00
Fotó: vasasfc.hu
A Puskás Akadémia ellen már kevesebb mint 25 év volt az angyalföldiek kezdőcsapatának átlagéletkora, ráadásul a fiatalszabályt is túlteljesítik a Vasasnál.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 6., hétfő 20:00

Két, élmezőnyhöz tartozó csapat, a bajnokságot toronymagasan vezető Fradi, valamint a dobogót ostromló Puskás Akadémia ellen kezdte meg a tavaszt, és ezzel együtt a nagy menekülést a Vasas, amelynek a tavaszi szezonban kell kiharcolni az élvonalban maradást. Az első két meccs után érdekes megfigyelni, hogy az angyalföldiek nemcsak abból nem engedtek, hogy továbbra is csak magyar labdarúgó lép náluk pályára, de egyre fiatalabb csapattal próbálják meg elérni céljaikat - és a két, idegenben elért döntetlen azt mutathatja a klub számára, hogy ez az út abszolút járható lehet.

Már a Fradi ellen is bedobták a fiatalokat

A Ferencváros elleni meccs kapcsán sokat lehetett hallani a Vasas fiatal kapusáról, Uram Jánosról, aki 21 évesen, a Groupama Arénában debütált az NB I-ben, ráadásul remekül, gólt sem kapva segítette együttesét a fontos egy ponthoz. Azonban nemcsak Uram volt, aki húszas évei elején járt abból a csapatból, hiszen a fiatalszabálynak megfelelő, éppen csak 21 éves Iyinbor Patrick is kezdett, akárcsak a szintén 21 esztendős Ódor Máté, valamint a találkozó időpontjában ugyancsak 21 éves Cipf Dominik. Iyinbor ráadásul végigjátszotta az összecsapást, azaz a Vasas túlteljesítette a fiatalszabályt azzal, hogy csereként még a mindössze 19 éves Szilágyi Szabolcsot is a pályára küldte.

Rátettek egy lapáttal

Ha már ennyire bejött a fiatalítás, akkor a Puskás Akadémia elleni találkozóra erre is rátettek egy lapáttal, az angyalföldi kezdőcsapat átlagéletkora ugyanis nem érte el a 25 évet. Köszönhető ez annak, hogy Uram, Ódor, Iyinbor és Cipf mellett a 21 éves Hidi M Sándor is kezdett, és újra lehetőséget kapott csereként Szilágyi, ráadásul akkor, amikor még vesztésre állt a később az egyenlítést kiharcoló Vasas. Azaz, ezen a találkozón is többet voltak a fiatalok a pályán, mint amennyit a szabály előír.

Az angyalföldiek azzal, hogy magyarokkal és fiatalokkal harcolnak a bennmaradásért, merőben eltérő utat választanak, mint a többi, a tabella alsó részén elhelyezkedő klub. A Honvéd 2-3 magyarral, az Újpest és a Mezőkövesd 4-4 magyarral, és 1-1 fiatallal állt ki ide bajnokijaira.

A Vasas nyakán ugyan ott van a kés, de még a tavalyi, NB II-es csapaténál is fiatalabb együttessel érne el bravúrt, és a két, az ellenfelek tabellán elfoglalt helye alapján nehezebbnek tűnő meccs jó eredményéből kiindulva, járhatónak tűnik ez az út, hogy elérjék a bennmaradást.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz