Fotó: mlsz.hu

A Rossi-ultimátum ellenére a válogatott csatára maradhat klubjában: "Mindent megadnak, amire szükségem van a fejlődéshez"

Bár Marco Rossi távozásra szólította fel, legutóbbi nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy Németh András maradhat a Hamburgban.
Budai László 2023. november 22., szerda 15:37
Fotó: mlsz.hu
Bár Marco Rossi távozásra szólította fel, legutóbbi nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy Németh András maradhat a Hamburgban.
Szerző: Budai László 2023. november 22., szerda 15:37

Bulgária ellen 16, Montenegró ellen pedig 12 percet tölthetett a pályán csereként beállva Németh András, a magyar válogatott 21 éves támadója. A Hamburg labdarúgója még a nemzeti csapat meccsei előtt azzal került a hírekbe, hogy Marco Rossi nyíltan felszólította őt a klubjától való távozásra.

- Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik - nyilatkozta az M4 Sportnak Rossi.

A tavasszal súlyos bokasérülést szenvedett Némethtel most a Bild készített interjút, amelyben elsőként arról kérdezték, milyen erőben van.

- Fizikailag nagyon jól érzem magam, újra olyan vagyok, mint a sérülésem előtt. Most a legjobb formámat kell hoznom - kezdte Németh, aki arról is beszélt, hogy viselte mentálisan a sérülése alatti időszakot.

- Nem volt könnyű. Anyukám két hónapig velem élt Hamburgban, és segített mindenben, amit a sérülésem miatt egyedül nem tudtam megcsinálni. De mindenki nagyon segítőkész volt, a klub és a kórház személyzete is kiválóan gondoskodott rólam. Mentális edzőm azonban nem volt, csak a családom és a barátaim.

A friss Eb-re jutás után természetesen szóba került a jövő évi torna is.

Nagy célom az Eb, de majd a szövetségi kapitánynak kell döntést hoznia róla, hogy ott leszek-e. Mindent beleadok majd, és megpróbálom magam a legjobban a figyelmébe ajánlani azzal, hogy a lehető legtöbbet a pályán töltöm a HSV-ben. Tartjuk egymással a kapcsolatot, sokat beszélgetünk és jó viszonyban vagyunk. Azt mondja, hogy minél többet kell játszanom és a lehető legtöbbet fejlődnöm - ebbe sok munkát belefektetek.

Némethre elsősorban csereként számítanak a Hamburgnál, és elmondása szerint abban is javulnia kell, hogy így beállva nagyobb hatással legyen csapata játékára.

- Fejlődnöm kell ebben a szerepkörben, segítenem a csapatot és gólokat szereznem. Néha öt, tíz vagy húsz percig vagyok a pályán, de ez nem számít. Az a fontos, hogy készen álljak, amikor lehetőség adódik. Elfogadom a helyzetet, és jó érzésekkel állok hozzá.

Németh végezetül a hosszabb távú céljairól is nyilatkozott.

- Először is, szeretnék feljutni a HSV-vel, és valamikor a kezdő tizenegyben rendszeresen szerepelni. Emellett folyamatosan ott lenni a magyar válogatottban,  természetesen az Európa-bajnokságon is. Szeretnék egyre jobb és jobb lenni, és tovább fejlődni. Persze ez nem ilyen egyszerű, de csak szezonról szezonra tekintek előre. A HSV mindent megad nekem, amire szükségem van a fejlődésemhez.

Olvastad már?
Légiósok: Ő lehet az első magyar válogatott játékos, aki klubot vált télen - a Montenegró elleni meccsen lesték meg
Külföldi lapértesülés szerint a montenegróiak elleni Eb-selejtezőt végigjátszó magyar védő az olasz másodosztályból a török bajnokságba igazolhat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz