A románok megfenyegették a Sepsi tulajdonosát: „Remélem, tettlegességig nem fajul mindez”

Diószegi reményének adott hangot, miszerint a futballszövetség olyan döntést hoz, amely rábírja a klubokat arra, hogy szurkolóikkal elbeszélgessenek és azok megértsék: a labdarúgásban nincs helye az idegengyűlöletnek.
Póczik Dávid 2022. augusztus 24., szerda 18:18
Diószegi reményének adott hangot, miszerint a futballszövetség olyan döntést hoz, amely rábírja a klubokat arra, hogy szurkolóikkal elbeszélgessenek és azok megértsék: a labdarúgásban nincs helye az idegengyűlöletnek.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 24., szerda 18:18

Kedden honlapunk is megírta, hogy magyargyűlölő rigmusok és transzparensek voltak a középpontban a Sepsi OSK kolozsvári bajnokiján, a játékvezetőnek tíz percre félbe is kellett szakítania a találkozót.

Miközben a háromszéki együttes győzelemmel „válaszolt” a provokációra, Diószegi László klubtulajdonos a Krónikának elmondta, párbeszédet kezdeményez a gyűlölködés megfékezése érdekében.

Már csak azért is, mivel a kolozsvári mérkőzés óta maga is rengeteg gyűlölködő és fenyegető üzenetet kapott.

A Krónika megkeresésére Diószegi elmondta, egész nap a történtekről kérdezték.

– Nem tudom, hogyan lehet ezt elviselni – ismerte el, amikor mi is a magyarellenes rigmusokról kérdeztük. Rámutatott, hogy a kolozsváriak nem a saját csapatuknak szurkoltak, hanem egész végig a háromszékiek ellen skandáltak. – A labdarúgásnak a fair-playről és a tiszteletről kellene szólnia. Ez hétfőn nagyon hiányzott a részükről – jelezte a háromszéki üzletember. Elismerte, fel voltak készülve, hogy az „U” ultrái nem fogják „kenyérrel és sóval” fogadni őket, de erre ők sem számítottak.

Reményének adott hangot, miszerint a futballszövetség olyan döntést hoz, amely rábírja a klubokat arra, hogy szurkolóikkal elbeszélgessenek és azok megértsék: „a labdarúgásban nincs helye az idegengyűlöletnek, a rasszizmusnak, a xenofóbiának.”

A Krónika érdeklődött arról is, hogy a Szamos-parti klub valamilyen formában elhatárolódott-e a szurkolók viselkedésétől és esetleg elnézést kért-e a Sepsi OSK-tól, de mint azt Diószegi jelezte: ez nem történt meg, és nem is szokásuk a kluboknak.

„Mi most készülünk a Rapid elleni mérkőzésre, több ezren jelezték érdeklődésüket. Remélem, hogy balhémentes lesz”

– mondta aggódva. Kiemelte: ez a soron következő szombati mérkőzés rendkívül fontos számukra, mert a Botoșani találkozójától függetlenül ideiglenesen akár az összetett élére is léphetnek a Szuperliga alapszakaszában.

A Rapid elleni találkozó ugyanakkor azért is kiemelkedő, mivel a giulești-i klub társtulajdonosa, Dan Șucu épp a napokban nehezményezte, hogy a Sepsi OSK önkormányzati támogatásban részesül. Diószegi a Krónikának elárulta, küldtek egy levelet az üzletembernek, amelyben a meccs alkalmával vacsorára invitálják, hogy „nyugodtan átbeszéljék”, mert amit állít, az nem fedi a valóságot.

A Sepsi OSK tulajdonosa kiemelte: nincs takargatnivalójuk, és szeretne minden egyes csapatvezetővel párbeszédet folytatni, hogy megértsék, a klubjuk nem politikáról és nem nemzetiségről szól, hanem csakis a zöld gyepen zajló játékról. A Krónikának elárulta azt is, hogy a Kolozsvári Universitatea elleni mérkőzés óta rengeteg gyűlölködő és fenyegető üzenetet kapott.

„Remélem, tettlegességig nem fajul mindez” – mondta Diószegi.

Olvastad már?
Diósgyőr: Eldőlhetett, ki lesz a vezetőedző - nem Szivics mellett döntöttek
A csakfoci.hu információi szerint végül a két legfőbb esélyes közül nagy eséllyel ifjabb Szergej Kuznyecovra esik a DVTK választása, így a korábbi Fradi-játékos lehet Vukmir utódja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz