Fotó: mlsz.hu

Káosz: A román szövetség szerint az MLSZ tévedett - nekik teljesen mást mondott az UEFA a történelmi Magyarország megjelenítése ügyében

A románok bíznak abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottságai szankcionálják ennek a szimbólumnak a felmutatását.
Budai László 2023. március 22., szerda 12:14
Fotó: mlsz.hu
A románok bíznak abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottságai szankcionálják ennek a szimbólumnak a felmutatását.
Szerző: Budai László 2023. március 22., szerda 12:14

A Román Labdarúgó Szövetség pontosítása a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentése nyomán - ezzel a címmel jelentettek meg közleményt a románok, miután az MLSZ kedden bejelentette, hogy az UEFA-val és a FARE-val való egyeztetés után kiderült: a kizárólag a történelmi Magyarország térképét és a magyar nemzeti színeket tartalmazó molinó önmagában nem minősül fegyelmi vétségnek. Éppen emiatt ezeket be lehet majd vinni a magyar válogatott mérkőzéseire.

A román szövetség hivatalos álláspontot kért a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentésével kapcsolatban, és az UEFA-tól kapott választ követően az alábbi pontosításokat tették.

Az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó Szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai szinten rendezett mérkőzéseken. Úgy véljük, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tévedett, amikor ezt a bejelentést tette, mivel ezen szimbólumok megjelenítése eltér az UEFA fegyelmi szabályzatától (provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek), és az FRF szükség esetén minden bizonnyal a fegyelmi bizottságok elé fogja terjeszteni az ügyet.

- A Román Labdarúgó Szövetség emlékeztet arra, hogy a revizionizmus nem elfogadott a labdarúgásban, és bízik abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottságai szankcionálják ennek a szimbólumnak a felmutatását, amely gyűlöletkeltésre és erőszakra buzdíthat az európai versenyek mérkőzésein - zárja közleményét a román szövetség.

Az MLSZ mindenesetre keddi közleményében az alábbiakat kommunikálta a magyar szurkolók felé, ez továbbra sem változott.

Az egyeztetések eredményeképpen a történelmi Magyarország tiszteletét és a határontúli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét a szövetség engedélyezni fogja az alábbi feltételek betartása mellett:

• kizárólag a történelmi Magyarország térképét ábrázolhatja, más szimbólumot vagy feliratot nem;
• kizárólag piros, fehér és zöld színek lehetnek rajta;
• a molinót – a megszokott módon – be kell mutatni tartalma, valamint az égésmentesítés ellenőrzése miatt;
• a molinó a stadionban nem korlátozhatja a szurkolókat a mérkőzés zavartalan nézésében.

Olvastad már?
"Hatalmas sokk lenne, ha Magyarország nem jutna ki az Eb-re" - ezt várja a selejtezőktől a világ egyik legnépszerűbb fociportálja
Az esélyleső cikk szerint a magyar és a szerb válogatott kilóg az Eb-selejtező csoportunkból és hatalmas meglepetés lenne, ha nem ez a két csapat kvalifikálná magát a 2024-es németországi kontinenstornára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Újpest
Magyar játékos érkezett Debrecenből
A DVSC utánpótlás-válogatottját megvették a lilák, de a Loki később is kereshet a játékos eladásával.
Tovább az összes átigazoláshoz