fotó: kisvardafc.hu

A Puskás játékosa: "Nem én vagyok az oka a remek teljesítménynek", Kruscic: "Saját bőrömön is éreztem az erejüket" - várakozások

Így várják a főszereplők az NB I 25. fordulójának szombati mérkőzéseit, azaz a Kisvárda-Puskás Akadémia, az Újpest-ZTE és a Honvéd-Paks összecsapást.
Budai László 2023. április 1., szombat 9:59
fotó: kisvardafc.hu
Így várják a főszereplők az NB I 25. fordulójának szombati mérkőzéseit, azaz a Kisvárda-Puskás Akadémia, az Újpest-ZTE és a Honvéd-Paks összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. április 1., szombat 9:59

NB I, 25. forduló

Kisvárda-Puskás Akadémia, 13.00

Milos Kruscic (Kisvárda): - Azt tapasztaltam a közös munka első hetében, hogy a csapat sokra hivatott, minőségi játékoskeret áll a rendelkezésünkre, nagyon élvezem a közös munkát. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek tehát.

A legfontosabbnak azt tartottam a héten, hogy a védekezést erősítsük, hiszen ez mindennek az alapja. Természetesen a támadással is foglalkoztunk, több figurát is átvettünk, de a védekezésen volt a fókusz. Saját bőrömön is éreztem a Puskás erejét, nagyon jó csapatról van szó, minőségi játékosokkal.

- Úgy választották ki a futballistákat, hogy a csapat képes legyen megszerezni a második helyezést, sok a tapasztalt labdarúgó, akik remek elegyet alkotnak a fiatalokkal és a magyarokkal, mint Gruber Zsombor vagy Spandler Csaba. Jó úton járnak, az elmúlt két fordulóban legyőzték a Ferencvárost és az Újpestet is, de bízom benne, hogy készen állunk a mérkőzésre, és tudom segíteni azokkal a tapasztalatokkal a csapatot, amelyeket az elmúlt időszakban szereztem a szombati ellenféllel szemben. Jó felkészülést végeztünk a héten, megpróbálunk nyerni. (kisvardafc.hu)

Jakub Plsek (Puskás A., játékos): - Úgy tűnhet, azóta szárnyal a csapat, amióta visszatértem a hosszú kényszerpihenőből, de ez nem igaz. Nem én vagyok az oka a Fradi és az Újpest elleni remek teljesítménynek. A kispesti vereség után sokat beszélgettünk a társakkal, és a szakmai stábbal, hogy hogyan tudnánk javítani a játékon.

Magabiztosan kell pályára lépnünk, volt egy időszak, amikor ez hiányzott, ilyenkor túl óvatosan játszunk, ami nem elég a győzelemhez. Elővettük a korábbi évek felvételelit, és megnéztük, hogyan teljesítettünk, amikor dobogós helyezést értünk el, és ez is segített.

- Minden idegenbeli meccs nehéz, ráadásul most a szintén a dobogóért harcoló Kisvárdához utazunk, de ha folytatjuk a kemény munkát, jönni fog a jó eredmény. (pfla.hu)

Újpest-ZTE, 15.00

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Elsősorban az egyéni kvalitások döntőek, és hogy mennyi munkát fogunk ebbe fektetni, már beszéltem a játékosokkal arról, hogy mindenképp csapatot kell kialakítanunk, együtt kell működnünk.

Bele kell adnunk valami pluszt ebbe a játékba, fel kell mutatnunk valamit a pályán, és nyilván ez számomra is rendkívül fontos, hiszen ha pozitív energiák hatják át a csapatot, akkor az nagyon sok sikerre vezethet. Természetesen türelemre nincs nagyon idő, mert mindenki szeretné végre, hogy Újpesten jó eredmények szülessenek.

- Amikor az első meccsemet nyertem meg az Újpesttel, az volt a legfontosabb, hogy energia áradjon mindenből, a tribünről, a játékosokból és általában mindenki részéről, remélem, hogy ez most is így lesz. (M4 Sport)

Honvéd-Paksi FC, 19.30

Dean Klafuric (Honvéd): - A két csapat szezonban mutatott játéka alapján úgy gondolom, hogy változatos, helyzetekkel teli mérkőzésre számíthatunk szombaton, bízom benne, hogy ebből mi jövünk majd ki jobban. A futballban nem lehet mindenre tökéletesen felkészülni, így nem lehet pontosan megjósolni, mi történik a 90 perc alatt. Mint minden találkozón, nekünk most is az a célunk, hogy győzni tudjunk a saját játékunkat játszva. (honvedfc.hu)

Böde Dániel (Paksi FC, játékos): - Mint minden mérkőzés, előzetesen ez is nehéznek ígérkezik. Bízom benne, hogy elképelésünket rá tudjuk majd erőltetni a Honvédra. Bár négymeccses győzelmi szériából jövünk, nem kényelmesedhetünk el, amelyik csapat elkényelmesedik, az könnyen rossz szériába eshet, és pár vereség magával hozza a bajt is. Idegenben mindig nehéz pontokat gyűjteni, a Kispestnek pedig most már nagyon kell a győzelem, kiélezett mérkőzés lesz. (paksifc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz