Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott újonca: "Ha 2-2,5 éve valaki azt mondja nekem, hogy itt leszek, akkor biztosan nem hiszek neki" - a Fradi-támadó nem gondolja magát első számú csatárnak

Szuhodovszki Soma elárult egy kis részletet abból, milyen tanácsokkal látta el őt a válogatott kapcsán Schäfer András.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 4., hétfő 17:32
Fotó: mlsz.hu
Szuhodovszki Soma elárult egy kis részletet abból, milyen tanácsokkal látta el őt a válogatott kapcsán Schäfer András.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 4., hétfő 17:32

A magyar válogatott hétfőn, Telkiben megkezdte a felkészülést a Szerbia elleni Eb-selejtezőre és a Csehország elleni felkészülési mérkőzésre. Délután a Ferencváros remek formában lévő támadója, Varga Barnabás és a Kecskeméti TE újonca, Szuhodovszki Soma válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Örülök, hogy jó formába érkeztem a válogatotthoz, a társak is jól fogadtak, örültek a formámnak. Azt nem tudnám megmondani, hogy ez a karrierem legjobb időszaka, voltam már többször is jó formában, valamikor jobban megy, valamikor kevésbé, az utóbbi időben szerencsére a jobb formámat tudom mutatni – kezdte a Fradi támadója, aki a mostani szezonban 12 tétmeccsen már 14 gólt jegyzett. – Nem szeretnék belemenni a taktikába, mától fogunk készülni a csütörtöki mérkőzésre, nyilván mindent kipróbál majd a mester, aztán majd meglátjuk.

Azt nem mondanám, hogy a magyar foci első számú csatára lennék. Örülök, hogy 28 éves koromra elértem idáig, de nyilván jobb lett volna korábban, utólag azonban nem bánom, hogy így alakult, a lényeg, hogy itt vagyok.

Megerősödtem az osztrák ligákban, sokat hozzátett mentálisan és fizikálisan is, sokat segített. Sajnáljuk, hogy a szurkolóink nem lehetnek ott Szerbiában, azt még nem tudjuk, hogy gyerekek bejöhetnek-e. Biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, mi is a három pontért megyünk, ez nem kérdés, de borítékolható, hogy nem fogják könnyen adni. Arra készülünk, hogy minél sikeresebbek legyünk. Nem gondolnám, hogy háromszoros különbség lenne a két csapat között (mint ahogyan az a Transfermarkton szerepel a csapatok értékeinél - a szerk.). Nyilván sok topligás játékosuk van, de a mi csapatunkban is nyolcan-kilencen topligában játszanak, úgyhogy szűkülni fog ez a különbség.

Szuhodovszki Soma tegnap este még Debrecenben lépett pályára NB I-es bajnokin és elárulta, hogy hajnal kettő óra körül értek haza, úgyhogy nem aludt sokat, de a mai ebéd után sikerült ebből pótolnia valamit.

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek a többiek között. Nyilván sokat segít, hogy több klubtársammal vagyunk itt, de voltak itt már olyanok, akiket régebb óta ismertem, és mindenki közvetlenül fogadott. Első érzésre is olyan, mintha egy családba érkeztem volna – válaszolta, majd azt is megkérdezték tőle, hogy melyik meccsen kaphat több lehetőséget. – Nem beszéltünk még erről, és elvárásaim sincsenek, nyilván szeretném megmutatni, hogy mennyi van bennem, de ezt majd a mester eldönti. Nekem is szokni kell még a közeget és a hangulatot.

A KTE középpályását arról is faggatták, hogy milyen tanácsokkal látta el régi barátja, a jelenleg sérüléssel bajlódó Schäfer András a válogatott kapcsán.

– A nagy részét azért megtartanám magamnak, de a lényege az volt, hogy a pályán ugyanolyan nyugodtan csináljak mindent, mint Kecskeméten, arra fogok törekedni, hogy legalább ugyanúgy teljesítsek. A hazai bajnokikon jól szerepeltünk, az idegenbeliken kevésbé, ezen kell majd javítanunk, de jó állapotban, jó formában érzem magam és állok elébe a kihívásoknak. Ha 2-2,5 éve valaki azt mondja nekem, hogy itt leszek, akkor biztosan nem hiszek neki, de nagyon hálás vagyok és örülök, hogy ez így létrejött – zárta a középpályás.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez a bombaformában lévő támadó - hivatalos
Térdsérülés miatt kihagyja a szerbek és a csehek elleni találkozót Gazdag Dániel.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz