Fotó: kecskemetite.hu

A magyar válogatott NB I-es debütálója: "Remélem, hogy nem ez lesz a csúcs, de most mindenképpen az"

Amikor megjött Kecskemétre Szuhodovszki Soma, akkor NB II-es cserejátékos volt, most ott tart, hogy bemutatkozhatott a válogatottban.
Nyikes Zoltán 2023. november 23., csütörtök 22:19
Fotó: kecskemetite.hu
Amikor megjött Kecskemétre Szuhodovszki Soma, akkor NB II-es cserejátékos volt, most ott tart, hogy bemutatkozhatott a válogatottban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 23., csütörtök 22:19

Szuhodovszki Soma a Kecskeméti TE történetének harmadik magyar válogatott játékosa lett azzal, hogy Montenegró ellen debütálhatott. A középpályás hatalmas utat járt be, mely reméli, hogy még szép sikerekkel folytatódik majd - olvasható az NB I-es klub hivatalos oldalán.

– Remélem, hogy nem ez lesz a csúcs, de most mindenképpen az – reagált Szuhodovszki arra a felvetésre, hogy pályafutása legemlékezetesebb momentuma volt-e a Montenegró elleni bemutatkozás. – Nagyon boldog vagyok, megtisztelő, hogy lehetőséget kaptam. Pláne azért, mert már nem is számítottam rá, hogy beállok, azt hittem nem cserélünk többet. Bulgáriában nem voltam keretben, úgyhogy gyakorlatilag végig állva néztem a meccset, nem tudtam egyszerűen leülni. Az elején nagyon jól játszottak a fiúk, jött a vezető gól és az emberelőny, aztán jött egy rosszabb periódus, de az utolsó másodpercekben kiharcoltuk azt, hogy utazhassunk az Eb-re. Nagyon jó volt a hangulat a hazaúton is, örülök, hogy ennek is részese lehettem. Montenegró ellen kicsit talán nehézkesen indult ezt követően az utolsó meccsünk, de a második félidőben már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat, így sikert ünnepelhettünk a szurkolókkal.

A Puskás Arénában a szurkolókkal való nagy ünneplésről és a körbe-körbe járásról elmondta, a végére már kezdte érezni a vállát, de ez legyen mindig a legnagyobb problémája. Szuhodovszki azok közé a játékosok közé tartozik, akik már az NB II óta Kecskeméten futballoznak, ráadásul azzal a céllal érkezett oda, hogy új lendületet adjon a karrierjének.

– Két és fél éve indultam el ezen az úton, amikor Kecskemétre kerültem. Sajnos az azt megelőző két-három évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, meg ahogy lehetett volna. Ennek is biztosan megvan az oka, valamiért ennek így kellett lennie. Utána viszont Kecskeméten megtaláltam azt az otthont és azt a csapatot, ahol elkezdhettem felépíteni magam újra. Ez egy közös munka volt, kellettek hozzá a társak, az edzők, persze én is. Amikor megjöttem, akkor egy NB II-es cserejátékos voltam, most pedig ott tartok, hogy bemutatkozhattam a válogatottban. Nehéz ezt szavakkal leírni, de nagyon boldog vagyok – mondta a középpályás.

Olvastad már?
Szoboszlai Dominik ezt is tudja: Egyszerre két álomcsapatban játszik
A magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket két komoly nemzetközi portál, a Sofascore és a Whoscored is beválasztotta az Eb-selejtezők álomcsapatába.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz