Fotó: fckosice.sk

A korábbi magyar válogatott játékos a szlovák élvonalban lett sportigazgató - hivatalos

Farkas Balázs korábban az akadémiai fejlesztések területén dolgozott a kassaiaknál.
Nyikes Zoltán 2024. január 6., szombat 16:32
Fotó: fckosice.sk
Farkas Balázs korábban az akadémiai fejlesztések területén dolgozott a kassaiaknál.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. január 6., szombat 16:32

Farkas Balázs korábbi négyszeres válogatott labdarúgó vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák élvonalban szereplő FC Kosice csapatánál. A magyar többségi magyar tulajdonban lévő egyesület szombati sajtóközleményében Farkas elmondta, nem ismeretlen számára a kassai közeg, hiszen korábban az akadémiai fejlesztések területén dolgozott. Felidézte, hogy a klub az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik.

– Egy tradicionális csapatról beszélünk, amely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és Kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgócsapatává váljon – szögezte le.

Geri Ádám klubigazgató szerint Farkas Balázs munkája az elmúlt években nagy mértékben hozzájárult a klub utánpótlásképzésének fejlődéséhez. A kassaiak összes korosztálya az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elitakadémiai státusszal rendelkezik.

A 44 éves Farkas játékosként megfordult a többi között a Videoton FC-ben, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára. Az FC Kassa a szlovák első osztályban a tabella tizedik helyéről várja a tavaszi folytatást. (MTI)

Olvastad már?
Légiósok: Sallai duplázott és álomgólt is lőtt, Szalai Attila mellől szerezte a győztes találatot a Bundesliga-ellenfél - videók
Kora délután két magyar válogatott játékos, Sallai Roland és Szalai Attila csapata is pályára lépett felkészülési mérkőzésen - mindkét labdarúgó a kezdő tizenegyben kapott helyet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz