Fotó: facebook.com/kecskemetite

A Kecskemét vezetőedzője az EKL-ről: "Számomra kicsit furcsa, hogy sokaknak az a két mérkőzés fontosabb, mint a bajnokság"

Szabó István vezetőedző beszélt a felkészülés első hetéről.
Póczik Dávid 2023. június 24., szombat 15:12
Fotó: facebook.com/kecskemetite
Szabó István vezetőedző beszélt a felkészülés első hetéről.
Szerző: Póczik Dávid 2023. június 24., szombat 15:12

Megkezdte a felkészülést az NB I 2023/24-es szezonjára az előző szezonban ezüstérmet szerzett Kecskeméti TE együttese. A KTE már jó pár játékos érkezését bejelentette: Pálinkás Gergő (Kazincbarcika), Kiss Bence (ETO), Szendrei Ákos (DAC), Fadgyas Tamás (ETO), Katona Levente (Pécsi MFC) és Szűcs Kornél is (DVTK) a Hírös városban folytatja pályafutását.

Szabó István vezetőedző az M1-nek beszélt a felkészülés első hetéről és a klub céljairól.

- Egy labdarúgóedzőnek szinte soha nincs teljesen pihenő, a háttérmunkát egyeztettük a szakmai stábbal, összeállítottuk az edzésterveket, a vezetőséggel átbeszéltük az átigazolásokat, illetve a felkészülési mérkőzéseket. A múlt héten már komoly felmérések voltak, orvosi vizsgálatok, egyéni edzéstervek alapján készültek a játékosok. Hétfő óta a csapattal edzünk, minden nap két edzésünk volt, de ez még a munka “unalmas” része, hiszen az erő összeszedésén van a hangsúly - fogalmazott a szakvezető, akit a csapat Európa Konferencia Liga-szerepléséről is kérdeztek.

Megmondom őszintén, nagyon keveset foglalkoztam a nemzetközi kupával, mert számomra kicsit furcsa, hogy sokak számára az a két mérkőzés fontosabb, mint a bajnokság. A keret mélysége és erőssége alapján tudjuk majd eldönteni, mennyire prioritás a Konferencia Liga.

- Természetesen szeretnénk jól szerepelni, de azt is látni kell, hogy milyen erősségűek vagyunk. Az erőviszonyok azt mutatják, hogy a Rigával fogunk játszani, de ez csak a mi véleményünk - zárta Szabó István.

Olvastad már?
Légiósok: Két bajnokságból is érdeklődnek a Román Kupa-győztes magyar hátvéd iránt - sajtóhír
Sajtóhírek szerint Lengyelországból és Romániából is van érdeklődő Tamás Márk iránt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz