A Kassai rekordját megdöntő NB I-es bíró: "Játékosként renitens típus voltam" - ezért nincs benne hiányérzet

Solymosi Péter büszke rá, hogy vasárnap ő lett minden idők legtöbb NB I-es labdarúgó-mérkőzésén közreműködő játékvezető.
Csakfoci Admin 2021. május 10., hétfő 17:42
Solymosi Péter büszke rá, hogy vasárnap ő lett minden idők legtöbb NB I-es labdarúgó-mérkőzésén közreműködő játékvezető.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 10., hétfő 17:42

- Nagyon szép szám, de nem gondolom, hogy ettől több vagy jobb bíró lennék. Mindenesetre nagyon örülök neki - mondta az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a 48 éves sípmester, aki 1995-ben tette le a vizsgáját.

Solymosi arról is beszélt, hogy keserédes emlékű számára a 2002. április 10-én vezetett első élvonalbeli mérkőzése, mivel a találkozó egyetlen gólját az azóta elhunyt Zavadszky Gábor szerezte, míg a soproniak kispadján az a Simon Tibor ült, aki 13 nappal a meccs után halt meg.

- Talán kicsit sokat is beszélek a játékosokkal. Labdarúgóként megyei első osztályig jutottam, renitens típus voltam, talán ezért is értek szót a hasonló futballistákkal - válaszolt a játékvezetési filozófiáját firtató kérdésre Solymosi, akiben nincs hiányérzet, hogy nem lett FIFA-bíró.

A szakács végzettségű sportember elárulta, ha befejezi bírói tevékenységét, szeretne visszatérni szakmájához, illetve a bírók utánpótlásképzésében is szerepet vállal.

Solymosinak vasárnap a Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC találkozó volt a 324. mérkőzése az NB I-ben, ezzel Kassai Viktort előzte meg az örökrangsorban. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz