Fotó: ujpestfc.hu

A káromkodó Vébert durván megbüntette az MLSZ, a Fradi és egy NB II-es csapat is szektorbezárást kapott - fegyelmi

A Fradinak le kell zárnia a B3-szektort a következő hazai meccsén, további négy NB I-es csapat pedig pénzbüntetést kapott. Kazincbarcikán rasszizmus volt, Véber pedig jövő február végéig nem ülhet le a kispadra.
Nyikes Zoltán 2022. október 28., péntek 10:47
Fotó: ujpestfc.hu
A Fradinak le kell zárnia a B3-szektort a következő hazai meccsén, további négy NB I-es csapat pedig pénzbüntetést kapott. Kazincbarcikán rasszizmus volt, Véber pedig jövő február végéig nem ülhet le a kispadra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 28., péntek 10:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága csütörtökön megtartotta szokásos ülését, ahol több fontos eseményt is érintett.

A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t a Kecskemét elleni idegenbeli és a DVSC elleni hazai mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás)

pénzbüntetés megfizetésére kötelezi,  továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna „B3” szektorának a lezárását.

Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága

2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt (Újpest).

A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését. A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak – írja az mlsz.hu.

Szintén nem úszta meg a DVSC sem, amelyet a Budapest Honvéd elleni és az Újpest elleni hazai és az FTC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a FEB, csakúgy, mint a ZTE-t a Vasas elleni idegenbeli meccs miatt, valamint a Budapest Honvédot a DVSC elleni és a Puskás Akadémia elleni idegenbeli találkozók miatt.

A Magyar Kupa-találkozókat is vizsgálta a Fegyelmi Bizottság:  az Újpestet a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszköz használata, tárgyak játéktérre történt bedobása, valamint az asszisztens és egy hazai játékos lelocsolása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezik, míg a Bódva-völgye TE a szurkolók pirotechnikai eszközök használata miatt kapott pénzbüntetést.

A FEB továbbá a Kazincbarcika-ZTE mérkőzéssel kapcsolatban Kazincbarcikát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményért

(rasszista megnyilvánulás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai Magyar Kupa-mérkőzésén a Kolorcity Aréna „B2” szektorának a lezárását.

Olvastad már?
A Fradi EL-specialistája: "Ez a legjobb csapat, amiben valaha játszottam" – Dibusz elmondta, nem így tervezték a döntőbe jutást
Dibusz szerint megéri és lehet is álmodozni, Zachariassen attól tartott a góljánál, hogy az asszisztens lest jelez, Botka úgy látta, a cserék ezúttal is nagy löketet adtak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz