Fotó: honvedfc.hu

A Honvédnál muszáj most elkövetni a hibákat: "Ha ezt nem kezdjük el, akkor 20 forduló múlva sehol sem fogunk tartani"

A kispestiek vezetőedzője hangsúlyozta, nem az a céljuk, hogy elrugdossák a labdákat, hanem hogy felépítsék a játékukat.
Budai László 2023. augusztus 16., szerda 13:41
Fotó: honvedfc.hu
A kispestiek vezetőedzője hangsúlyozta, nem az a céljuk, hogy elrugdossák a labdákat, hanem hogy felépítsék a játékukat.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 16., szerda 13:41

Három forduló után négy ponttal a 18 csapatos NB II 10. helyén áll a Honvéd, amelynél azonban a közepes szezonkezdet után sem kezdenek el kapkodni, a fiatal csapatot építő kispestiek ugyanis hosszú távra gondolkodnak. Minderről az együttes vezetőedzője, Pinezits Máté beszélt a Nyíregyháza ellen elért 0-0 után, de még a szerdai, Tiszakécske elleni bajnoki előtt.

- Amikor azt mondom, hogy büszkék vagyunk a csapatra, akkor azért is mondom, mert egy folyamatban vagyunk - kezdte a klubhonlapnak Pinezits. - Van egy fiatal átlagéletkorú brigád, amelynek a nagy része az előző félévben kevés játékperchez jutott és a vasárnapi előtt két tétmeccsük volt csak együtt. Ha ezt nézem, igenis büszkének kell lenne, hogy egy bátran letámadó csapat ellen is felvállalták, hogy hátulról építsék fel a játékot.

Mi is láttuk azt, hogy ebbe csúszik és csúszott hiba, viszont ha ezt nem kezdjük el most, akkor mondjuk húsz forduló múlva sehol sem fogunk tartani. De ha belevágunk, akkor tudunk majd lépegetni előre, olyan stílust képviselni, ami a Honvédhoz méltó. Nem az a célunk, hogy elrugdossunk minden labdát, hanem hogy felépítsük a játékunkat.

- Friss keretről van szó, a folyamat elején járunk és ezért mondtam, hogy büszkék vagyunk a csapatra. Emellé pedig egymásért is küzdöttek, ami kellett ahhoz, hogy pontot szerezzünk Balmazújvárosban (a Nyíregyháza ellen - a szerk.).

A trénert arról is kérdezték, hogyan lehet összeegyeztetni ezt a szükségszerű és időt igénylő tanulási, fejlődési folyamatot a Honvéd név adta súllyal és elvárásokkal.

- Nehezen és ezt én is érzem. Látjuk, hogy a pályán mi működött jól és mi volt az, ami nem. Elindítottunk egy folyamatot, aminek része, hogy nagy nyomás ellen is, mint amiben részünk volt a Nyíregyháza ellen, felvállaljuk a focit, hogy játszani akarjunk és építkezünk folyamatosan. Ez pedig nem egyszerű.

Olvastad már?
Exkluzív interjú Világi Oszkárral: "Ha csak magyar játékosokra támaszkodunk, nehezen tudnánk összehozni egy feljutásra esélyes ETO-t"
Háromból három győzelemmel rajtolt az NB II-ben az ETO, így szinte azonnal bejelentkezett a feljutásra. Világi Oszkár, aki a DAC mellett a győri klub tulajdonosa is, beszélt a kezdeti nehézségekről, arról, mit kellett először meglépni és elmondta azt is, hogy Szlovákiában vagy Magyarországon nehezebb-e a "semmiből" felépíteni egy klubot. Világi szerint a DAC egy hátrányos helyzetű egyesület, ugyanakkor az ETO egy népszerű csapat, csak újra vonzóvá kell tenni. Mindent annak rendelnek alá, hogy már jövőre NB I-es legyen az ETO, de ha nem jön össze, van B-opció.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz