Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd reagált a börtönbüntetésre ítélt játékosa ügyére: "Nem sértette meg a klubbal kötött munkaszerződését" - közlemény

A Budapest Honvéd elítéli az erőszakot és elfogadhatatlannak tartja a konfliktusok erőszakos rendezését, de nem válik meg Kundrák Norberttől.
Nyikes Zoltán 2024. február 15., csütörtök 18:16
Fotó: honvedfc.hu
A Budapest Honvéd elítéli az erőszakot és elfogadhatatlannak tartja a konfliktusok erőszakos rendezését, de nem válik meg Kundrák Norberttől.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 15., csütörtök 18:16

A csakfoci.hu is beszámolt arról a hírről, hogy a jelenleg a Budapest Honvédban játszó Kundrák Norbert és családja közel két évvel ezelőtt úgy megverte egy embert, hogy az sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott, most pszichológushoz jár, gyógyszereket szed, sőt, leszázalékolták. Az is kiderült, hogy azóta a focistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen el is ítélték.

– A Miskolci Járási Bíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedett – mondta korábban a Blikknek dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő.

Az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki a kispesti klub is, amelyet alább változtatás nélkül közlünk.

A Budapest Honvéd közleménye

A Budapest Honvéd 2024. február 14-én, a szerdai napon értesült Kundrák Norbert bírósági ügyéről, amely kapcsán haladéktalanul elkezdtük az eset munkáltatói kivizsgálását.

Ennek során megállapítottuk, hogy bár a jogerős bírósági döntés 2023 decemberében született meg, a cselekmény Kundrák Norbert Honvédba való igazolása előtt (2022. június 16-án) történt, így a labdarúgó nem sértette meg a klubbal kötött munkaszerződését, abban viszont hibázott, hogy nem értesítette klubunkat a történtekről, az ügynek ezen részét házon belül rendeztük.

Kundrák Norbert nyáron tért vissza Kispestre, hozzáállására nem volt panasz, sajnálatos sérülése alatt is végig azon volt, hogy újra egészséges legyen és olyan formában kerüljön, amellyel segíteni tudja a csapatot.

Egyúttal pedig hangsúlyozzuk, hogy a Budapest Honvéd elítéli az erőszakot és elfogadhatatlannak tartjuk a konfliktusok erőszakos rendezését!

Az ügyet ezzel a közleménnyel lezártnak tekintjük, további nyilatkozatot nem kívánunk tenni.

Olvastad már?
Újpest: Mészöly ellen MLSZ-fegyelmi indul az első meccse után - a nyilatkozata verte ki a biztosítékot
"Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen" - mondta az Újpest edzője a Diósgyőr legyőzése után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz