A Fradi vb-n szereplő játékossal pótolná a topligába tartó Laidounit

A Ferencváros Aissa Laidouni válogatott csapattársa, Ben Romdhane megszerzésével pótolná a minden bizonnyal topligába szerződő középpályást.
Budai László 2023. január 23., hétfő 16:49
A Ferencváros Aissa Laidouni válogatott csapattársa, Ben Romdhane megszerzésével pótolná a minden bizonnyal topligába szerződő középpályást.
Szerző: Budai László 2023. január 23., hétfő 16:49

A legnagyobb tunéziai rádió, a RadioMosaiqueFM újságírója, Ahmed Adala írta meg a Twitter-csatornáján, hogy a Ferencváros érdeklődik a tunéziai első osztályban szereplő Esperance Tunis 23-szoros válogatott középpályása, a 2022-es világbajnokságon is szerepelt Mohamed Ali Ben Romdhane iránt. A jelek szerint tehát a zöld-fehérek Aissa Laidouni honfitársával pótolnák futballistájukat, akiről vasárnap írtuk meg, hogy jó eséllyel a Bundesligába vagy a La Ligába szerződhet.

A csakfoci.hu információi szerint a zöld-fehéreknél valóban képben van Romdhane megszerzése. A futballista abszolút beleillik abba a sorba, amely ebben az átigazolási időszakban jellemző a Fradira: azaz olyan minőségi játékost próbálnak megszerezni már most télen, akinek nyáron lejár a szerződése, így nem kell érte nagyon magas átigazolási összeget fizetni. Ez volt a helyzet a már bejelentett Myenty Abena esetében, és szintén megírtuk, hogy Owusu Kwabena szerződtetése is szinte biztosra vehető, csak az a kérdés, hogy nyáron vagy télen érkezik. Úgy tudjuk, Romdhanét - akiért szintén 1 millió eurónál kevesebbet kellene fizetni - is már most hozná a klub, de egyelőre még megy az egyezkedés a felek között.

Adala arról is írt posztjában, hogy egyelőre csak a Fradi tett hivatalos ajánlatot a labdarúgóért, akit azonban francia klubok is figyelnek. Korábban más sajtóhírek többek között a Lyon és a Lille érdeklődéséről írtak, de a belga Antwerp és a portugál Porto nevét is bedobták. A Strasbourg megfigyelői pedig az Esperace Sfaxien elleni, néhány nappal ezelőtti bajnokiját a helyszínen tekintették meg. A 23 éves futballista a vb-n a francia válogatott elleni 1-0-s győzelem során 74 percet játszott Laidouni előtt. Romdhane hatos és nyolcas pozícióban is hasznára lehetne a zöld-fehéreknek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz