Fotó: fradi.hu

A Fradi régi-új játékosa: "Egy álmom válna valóra, ha a BL-ben szerepelhetnénk" - elmondta, miben változott az elmúlt években

Cristian Ramírez szerint érettebb, rutinosabb lett a játékstílusa.
Póczik Dávid 2023. július 15., szombat 9:15
Fotó: fradi.hu
Cristian Ramírez szerint érettebb, rutinosabb lett a játékstílusa.
Szerző: Póczik Dávid 2023. július 15., szombat 9:15

Pénteken vált hivatalossá, hogy újra a Ferencváros csapatát erősíti Cristian Ramírez, aki korábban bajnokságot és három Magyar Kupát is nyert az FTC-vel. A 28 éves ecuadori balhátvéd aláírását követően a ferencvárosi klubhonlapnak nyilatkozott.

- Először is nagyon köszönöm a klub minden egyes tagjának, az elnöktől egészen a szurkolókig. Nagyon-nagyon boldog vagyok, az első pillanatban, amikor átléptem a sportközpont küszöbét ma reggel, úgy éreztem, hazatértem. Boldog és izgatott vagyok, hogy újra találkozhatok emberekkel, akiket még hét évvel ezelőtt ismertem meg itt a Népligetben, és azóta is itt vannak - nyilatkozta Ramírez visszatérését követően a fradi.hu-nak.

- Ez egy olyan hely, ahol úgy érzem, ide tartozom. Csak jó emlékeket őrzök innen. Nem is teljesen tudom pontosan leírni az érzéseimet, de az biztos, hogy nagyon boldog vagyok - folytatta a 21-szeres válogatott balbekk, majd elmondta, miben változott az elmúlt években.

- A statisztikák talán többet mondanak erről, de természetesen változtam, fejlődtem az elmúlt években. Nagyon keményen dolgoztam a Krasznodarban töltött évek alatt, és ha nem is az a jó szó, hogy profibb, de idősebb, bölcsebb lettem. Némileg változott, érett a játékstílusom, rutinosabb vagyok, gyorsabban és jobban tudom, mikor mit kell tennem a pályán. Azt hiszem ez egy olyan tapasztalat, amit csak idővel lehet megszerezni.

Ramírez elmondta, nagy álma lenne, ha a Fradival szerepelhetne a Bajnokok Ligájában.

- Természetesen követtem a Fradi meccseit, láttam a BL- és az EL-szereplést is. Soha nem feledkeztem meg a Fradiról, sokat jelent nekem. A mai nap a bizonyíték, hiszen úgy döntöttem, nem máshová megyek, hanem hazatérek. Az egyik legnagyobb célom a bajnoki cím mellett, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessek a Ferencvárossal.

A Krasznodarral már összejött ez, de ez egy másik szint lenne. Egy álmom válna valóra, ha a Fradival a BL-ben szerepelhetnénk. 

Olvastad már?
Ezért is vette meg a Liverpool Szoboszlait: A BL TOP 10 játékosa között van a magyar - kép
Szoboszlai Dominik a tíz legnagyobb sprintet kivágó futballisták között volt a Bajnokok Ligája előző idényében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz