Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

A Fradi korábbi edzője tárgyalt a Honvéddal, de az MLSZ-nek is beadta az önéletrajzát

Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Nyikes Zoltán 2023. november 28., kedd 10:13
Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 28., kedd 10:13

2008 áprilisában vette át az akkor NB II-es Ferencváros irányítását Bobby Davison, aki visszajuttatta a csapatot az NB I-be, ott azonban csak 12 forduló jutott neki. Az angol tréner a Sportalnak adott interjújában elmondta, a távozása óta még nem járt Magyarországon, de nagyon szeretett volna.

– Olyannyira, hogy 18 hónappal ezelőtt a Budapest Honvéd vezetőivel tárgyaltunk is, de végül másik szakembert választottak. Egy hónappal ezelőtt pedig elküldtem az önéletrajzomat a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ha lehetőségem nyílna rá, szívesen dolgoznék az U17-es, az U19-es, vagy az U21-es válogatott mellett. A tapasztalatom meglenne hozzá, korábban Noel Blake mellett az angol U19-es válogatottnál dolgoztam asszisztens edzőként, az egyik csatárunkról pedig bizonyára hallott már azóta. Harry Kane-nek hívták… – válaszolta Davison.

A korábbi Fradi-edző azt is elárulta, hogy volt ajánlata Ausztráliából és az Egyesült Államokból is, de nem véletlen, hogy tárgyalásig csak a Honvéddal jutott.

– Szívesen dolgoznék ismét Magyarországon, és nem feltétlenül az NB I-ben, ha akad olyan projekt, ahol a másodosztályban kellene valami maradandót alkotni, szerintem meggyőzhető lennék – annak idején a Fradival is így kezdődött. Mindössze egy feltételem lenne – folytatta Davison, majd azt is elmondta, hogy az az egy feltétel az lenne, hogy Csató Sándor legyen az asszisztensedzője.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz