A Fradi-Honvédon a búcsúzó játékvezetőnek is volt szurkolótábora: "Ennél szebb befejezést el sem lehet képzelni"

Másfél évtizedes élvonalbeli bíráskodás után hagyta abba a játékvezetést Iványi, aki azonban a VAR-kocsiban folytatja a munkát.
Póczik Dávid 2022. január 12., szerda 10:49
Másfél évtizedes élvonalbeli bíráskodás után hagyta abba a játékvezetést Iványi, aki azonban a VAR-kocsiban folytatja a munkát.
Szerző: Póczik Dávid 2022. január 12., szerda 10:49

A Ferencváros-Budapest Honvéd mérkőzéssel búcsúzott el az elmúlt év utolsó NB I-es bajnoki fordulójában az aktív játékvezetéstől Iványi Zoltán. A 46 éves játékvezető úgy érezte, erőnlétileg már túl van azon a fizikai állapoton, ami a bíráskodáshoz szükséges lenne - mondta a korábbi bíró a beol.hu-nak.

Ritka az olyan mérkőzés, amikor nemcsak a pályára lépő két csapatnak, hanem a játékvezetőknek is külön szurkolótábora van. Iványi búcsúmérkőzésén így volt, hiszen egy busznyi játékvezető-kolléga utazott fel Pestre, akik egy Iványinak szóló molinót is kifeszítettek.

– 2006. április 4-én a Vác–Paks találkozón debütáltam, és nemcsak én, hanem a két csapat is újonc volt az NB I-ben. A mérkőzést egyébként a Tolna megyeiek nyerték meg 2-0-ra, ahol Puhl Sándor volt az ellenőröm, és megdicsért a pályán nyújtott teljesítményemért – emlékezett vissza első élvonalbeli meccsére Iványi.

260 bajnoki mérkőzés, számtalan kupamérkőzés és négy Magyar-Kupa-döntő fűződik a békéscsabai sípmester pályafutásához, aki arról is beszélt, nem szakad el végleg a labdarúgás világától.

– Folytatom a VAR-játékvezetőként végzett munkámat, és ezzel párhuzamosan elkezdem az ellenőri pályát is.

Az interjúban szó esett Iványi labdarúgómúltjáról is.

– Kifejezetten előnyt jelentett, hogy korábban futballoztam, mert a játéktéren mindkét szemszögből láttam a szituációkat, tudtam, mit érezhet egy játékos bizonyos helyzetekben, például egy szabálytalanságnál. Manapság már nagyon korán elkezdik a játékvezetői pályát a fiatalok, ami feltétlenül előnyt jelent a karrierjük szempontjából.

Iványit futsalban kétszer (2007,2009), nagypályán háromszor (2010,2017,2018) választották meg az Év játékvezetőjének.

– A játékvezetők év közben szinte semmilyen elismerést nem kapnak, így jóleső érzés, hogy ily módon elismerik a tevékenységünket - vélekedett a díjairól Iványi. Külföldön tizenkét nemzetközi mérkőzésen szerepelhetett, mint tartalék játékvezető, ilyen volt többek között a Juventus-Manchester City Európa-liga találkozó is.

Olvastad már?
NB I: A koronavírus miatt csúszhat a tavaszi rajt, a halasztásról tárgyal az MLSZ - részletek
Honlapunk úgy értesült, hogy a megnövekedett koronavírus-fertőzések miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség későbbre tolhatja az NB I-es és az NB II-es folytatást is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz