A Fradi és a Honvéd bajnoka 33 évesen állt újra légiósnak: "Marcelótól, James Rodríguezen át komoly világsztárok játszanak itt, úgyhogy jó helyre kerültem" - interjú

A kedden a görög Levadiakoszba szerződő Gróf Dávid első benyomásairól és céljairól beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjújában.
Budai László 2023. február 1., szerda 15:31
A kedden a görög Levadiakoszba szerződő Gróf Dávid első benyomásairól és céljairól beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjújában.
Szerző: Budai László 2023. február 1., szerda 15:31

Sűrű napok állnak Gróf Dávid mögött, aki vasárnap este hallott először a görög élvonalbeli Levadiakosz érdeklődéséről, hétfőn reggel ajánlatot kapott, kedden alá is írt, szerdán pedig már új csapatával edzett. A 33 éves kapus csapata, a Debrecen nem gördített akadályt az elé, hogy a korábban, még profi karrierje elején Skóciában, Angliában és Németországban is szerepelt Gróf újra külföldre szerződhessen. A Honvéddal és a Fradival is NB I-es bajnokságot nyerő futballista első tréningjét követően beszélt a csakfoci.hu-nak friss élményeiről és céljairól.

- Mennyire lepett meg, hogy az átigazolási időszak vége felé, 33 évesen esélyed nyílt újra külföldre szerződni?

- Az elmúlt pár évben még megvolt ez az álmom, hogy még egyszer kikerüljek külföldre.

Ahogy teltek az évek, és nem jött olyan lehetőség, ami szakmailag is előrelépés lett volna, egyre kevésbé bíztam benne. Ezért persze, meglepő volt, de remekül alakult minden.

- Az előző és a mostani szezonban is mindhárom keretben lévő kapus többször is lehetőséget kapott a Lokinál, nem volt egy klasszikus kezdő kapus, ráadásul több kisebb sérülésed is volt. Felszabadultabb lettél a klubváltással, hogy érzed, feljebb léptél ezzel?

- A tavalyi és az idei idényben is a bajnokság elején volt kisebb sérülésem, utána pedig mindhárom kapus jól teljesített. Inkább az elmúlt két hónapban volt, amikor úgy éreztem, hogy talán lépnem kell, hiszen az utolsó három őszi meccsen már nem én védtem. Reméltem, hogy kapok egy olyan lehetőséget, ahol újra első számú kapusként, folyamatosan jól teljesíthetek. Bízom benne, hogy ez az a sansz lesz.

Megnéztem, milyen játékosok játszanak itt, és Marcelótól, James Rodríguezen át sorolhatnám, vannak világsztárok, komoly válogatott játékosok is, úgyhogy jó helyre kerültem. Biztos, hogy sok dolgom lesz, hiszen látjuk a tabellán, hogy nem az élmezőnyben vagyunk, remélem, minél előbb el tudom kezdeni itt is építeni a karrieremet.

- Legutóbb 16 évesen álltál légiósnak, most dupla annyi idősen, családapaként. Elég más helyzet.

- Tényleg teljesen különböző, nem is lehet összehasonlítani, hiszen anno gyerekfejjel igazoltam ki. Most fontos volt az is, hogy olyan helyre kerüljek, ami a családomnak is jó. Picit már kezdem megismerni a környezetet, az embereket, és szerintem sikerült ilyen álllomáshelyet találni. Az öltöző is nagyon egységesnek tűnik, készséges mindenki, ma már a csapatkapitány jött értem, hogy edzésre vigyen. Szinte mindenki beszél angolul, úgyhogy pozitívan állok az egészhez.

- Az idei hat meccsén még nem nyert a csapat, kapujában a szerb Stojanoviccsal, de az őszi idény sem sikerült túl jól a bosnyák Markoviccsal. Egyértelműen azért igazoltak kapust, hogy vele meginduljanak felfelé?

- Mindenképp szerettek volna kapusposzton erősíteni, és az utolsó napokban már abszolút én voltam a célpont. Sok a fiatal a csapatban, többen nagyobb kluboktól vannak itt kölcsönben, ezért biztos, hogy a tapasztalatomra is számítanak. A Levadiakos újonc csapat, azaz első körben a bennmaradás a legfontosabb.

- Hétfőn játszik a Levadiakos legközelebb bajnokit a hatodik Volos ellen, akkor már te védesz?

Kérdés, hogy a papírmunkával hogy haladunk, de ha sikerül elintézni, és hétfőn már szükség lesz rám, akkor készen fogok állni.

- Hogy látod, mi a maximum, amit elérhetsz ezzel a klubváltással?

- Mivel egyre kevesebb esélyt láttam a légióskodásra, ezért most nagyon szeretnék élni az eséllyel, addig, ameddig csak lehet. Az ország is tetszik, a bajnokság is komoly szintet képvisel. Nagyon nem tekintek előre, most csak azt szeretném, ha a klub bennmaradna az élvonalban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz