Fotó: fradi.hu

A Fradi csatára Haalandot és Mbappét is veri, csak egyetlen játékos tudott több gólt lőni nála 2023-ban

Varga Barnabás 2023-as formáját kevesen tudták követni.
Budai László 2023. szeptember 14., csütörtök 12:45
Fotó: fradi.hu
Varga Barnabás 2023-as formáját kevesen tudták követni.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 14., csütörtök 12:45

Továbbra is remek formában van a Ferencváros nyáron szerződtetett csatára, Varga Barnabás. A 28 éves támadó eddig mindössze kétszer kezdett a Fradiban bajnokin, kétszer csereként állt be, de így is hét találatnál jár már, a ZTE-nek és a Paksnak is rúgott egy-egy mesterhármast. Emellett hat nemzetközi kupaselejtezőn szintén hét gólnál tart, és itt is van már egy triplája (a Hamrun Spartrans ellen). Jó formáját pedig a magyar válogatott is kamatoztatta, a nemzeti csapatban a szerbek ellen szerzett fontos egyenlítő találatot.

Vargának nemcsak az elmúlt hetei/hónapjai, hanem a teljes 2023-as éve (amelynek első felét Pakson töltötte) kiemelkedő. Honlapunk megnézte, hogy világszinten hogy áll az eredményességgel: a Transfermarkt statisztikái szerint minden első osztályú ligát figyelembe véve a magyar játékos szerezte a második legtöbb bajnoki találatot ebben a naptári esztendőben 23 NB I-es góllal. Vargát egyedül Maxime Lestienne előzi meg (25 gól), a belga támadó a szingapúri Lyon City Sailorsban rugdossa a gólokat. A lista harmadik helyén a Galatasarayt erősítő Mauro Icardi áll (22 gól), Kylian Mbappé (PSG) a hetedik, Erling Haaland (Manchester City) a nyolcadik (21-21 gól, de a franciának kicsivel kevesebb játékidő kellett hozzá).

A fenti lista csak a bajnoki gólokra vonatkozik. De van egy olyan táblázat is, amelyen az összes első, másod- és harmadosztályú bajnokságot, valamint emellett minden, hivatalos tétmeccsen szerzett gólt is vizsgálnak. Varga itt is felfért a dobogóra, a harmadik helyet "szerezte meg" 32 találattal, a Haaland-Mbappé kettős itt is top10-es, de a Fradi-játékos mögött helyezkedik el.

A legtöbb gólt szerző játékosok 2023-ban (összes élvonalbeli bajnokság találatait figyelembe véve)

Forrás: Transfermarkt

A legtöbb gólt szerző játékosok 2023-ban (az összes első, másod- és harmadosztály bajnokságait, továbbá a hivatalos meccseket figyelembe véve)

Forrás: Transfermarkt

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz