Tele van magyarral az 1. forduló válogatottja - íme, a csapat

Az NB I 1. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Budai László 2022. augusztus 1., hétfő 18:11
Az NB I 1. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 1., hétfő 18:11

Az 1. forduló válogatottja

Nagy G. (Paks) - Gergényi (ZTE), Szalai G. (KTE), Pászka (Ferencváros) - Windecker (Paks), Szuhodovszki (KTE), Haraszti (Paks), Dzsudzsák (DVSC) - Meshack (ZTE), Varga B. (Paks), Katona (Újpest)

Nagy Gergely (Paks)

Nagyon elkapta a fonalat a bajnoki rajton. Több komoly védést is bemutatott, főleg Kodro és Zivzivadze tornáztatta rendszeresen a hazaiak kapusát. Ezúttal közelről és távolról sem lehetett neki gólt lőni. A hajrában egy 3 méterről érkező fejest ütött szögletre, ezzel tette fel teljesítményére a koronát.

Gergényi Bence (ZTE)

Hátul magabiztosan megoldotta a feladatát, de a támadásokat is hatékonyan segítette. A győztes gólt megelőzően övé volt a kulcsfontosságú óriási bedobás.

Szalai Gábor (KTE)

Élete első NB I-es mérkőzésén, 22 éves védőként úgy kellett helytállnia, hogy csapata több mint egy félidőt emberhátrányban töltött. Megilletődöttség azonban egyáltalán nem látszott rajta, a rutinos Vasas-támadók ellen is állta a sarat, és végül sikerült nullára lehozniuk a találkozót.

Pászka Lóránd (Ferencváros)

Újra bizonyította, hogy az NB I egyik legjobb balhátvédje. Beadásai rendre veszélyesek. A 92. percben milliméteres pontossággal ívelte a labdát Zachariassen fejére, aki nem hibázott.

Windecker József (Paks)

Hatalmas munkát végzett a középpályán, sokat zakatolt. A második félidő elején egy szép megmozdulással emelt a léc alá.

Szuhodovszki Soma (KTE)

Szinte ugyanaz mondható el róla, mint társáról, Szalairól: szintén 22 évesen játszott először az NB I-ben, és a korai piros lap ellenére elöl is próbált aktív lenni átlövéssel, de hátul is folyamatosan be kellett segítenie.

Haraszti Zsolt (Paks)

Nálunk ő volt a mezőny legjobbja. Kiváló labdákat adott a társaknak, emellett bejöttek a cselei is. Az első gól előtt szerelte Heistert, majd kiugratta Vargát, de a második találatot megelőző akció is tőle indult.

Dzsudzsák Balázs (DVSC)

Nem kis érdemei voltak abban, hogy a Loki ponttal távozott Kisvárdáról. Nagy kedvvel, motiváltan futballozott, több jó lövése volt, a hajrában sikerült betalálnia.

Ubochioma Meshack (ZTE)

Aktívan, kapura veszélyesen játszott. A második félidőben jól csapta be védőjét, majd hat méterről a hálóba bombázott, győztes gólt szerezve ezzel Kispesten.

Varga Barnabás (Paks)

Remekül sikerült a bemutatkozása a Gyirmótról érkezett támadónak. Jól tartotta meg a labdákat, az első félidő végén pedig higgadtan értékesítette helyzetét.

Katona Mátyás (Újpest)

A 35. percben egy szöglet után kifejelt labdát vágott 20 méterről a kapuba. Ezt követően főleg a kiszolgálásban jeleskedett, az újpestiek egyik leghasznosabb játékosa volt.

A forduló cseréje

Kristoffer Zachariassen (Ferencváros)

A Fradi nyerőembere volt a norvég középpályás. Ezúttal csereként beállva szerzett nagyon fontos, győzelmet jelentő gólt.

A forduló edzője

Waltner Róbert (Paks)

Már az első fordulóban megvalósult az, amit szeretett volna: csapata masszívan védekezett nem kapott gólt, helyzeteket alakítottak ki és két gólt szerezve győzték le az esélyesebb Fehérvárt.

Olvastad már?
BL-selejtezők: A Fradi ezeket a csapatokat kaphatja a BL-playoff keddi sorsolásán
Több korábbi ismerős, például a Ludogorec, a Dinamo Zagreb vagy a Köbenhavn is ellenfél lehet továbbjutás esetén. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz