NB I: Többségben az Újpest- és Vidi-verők a forduló válogatottjában - itt a csapat

Az élvonal legutóbb fordulójának válogatottjába négy játékost delegál a DVTK, kettőt a Puskás Akadémia - plusz az edzőt -, valamint további négy együttes labdarúgói is megtalálhatóak a csapatban.
Nyikes Zoltán 2019. november 25., hétfő 18:06
Az élvonal legutóbb fordulójának válogatottjába négy játékost delegál a DVTK, kettőt a Puskás Akadémia - plusz az edzőt -, valamint további négy együttes labdarúgói is megtalálhatóak a csapatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 25., hétfő 18:06

A 13. forduló válogatottja

Danilovic (Diósgyőr) – Shestakov (Diósgyőr), Kravcsenko (Kisvárda), Aliji (Honvéd) – Isael (Ferencváros), Márkvárt (Diósgyőr), Knezevic (Puskás Akadémia), Berecz (Mezőkövesd), Gyurcsó (Puskás Akadémia) – Boli (Ferencváros), Tabakovic (Diósgyőr)

Branislav Danilovic (Diósgyőr)

Magabiztosan, hiba nélkül védett. Két nagy bravúrt is bemutatott, az elsőt Sankovic lövésénél, amikor a jobb sarok elől ütötte ki a labdát, majd a hajrában Feczesin próbálkozását fogta meg.

Sergej Shestakov (Diósgyőr)

A védekezés mellett a támadásokból is kivette a részét, mindkét gólhoz komoly köze volt. Az elsőnél ő adott középre, Tabakovic fejesét még kiütötte Banai, Márkvárt viszont közelről belőtte. A második találat előtt pedig ő passzolt a gólszerző Tabakovicnak.

Anton Kravcsenko (Kisvárda)

Keményen, határozottan oldotta meg a védekező feladatát. Emellett bátran ment előre a támadásokat segíteni, egy ilyen akció után szerezte meg a kisvárdaiak három pontot érő gólját, miután a védőket és a kapust is megelőzve közelről a hálóba helyezett.

Naser Aliji (Honvéd)

A kispestiek legjobbja volt az albán védő a Paks ellen. Remekül lezárta a szélt, segítette a támadásokat. A hajrában egy lesipuskás góllal győzelemhez segítette a Honvédot.

Isael da Silva Barbosa (Ferencváros)

A kihagyott 11-es ellenére a Fradi egyik legjobbja volt. A büntető előtt sarokkal adott nagy passzt Bolinak, akit buktattak. Közvetlenül az első félidő vége előtt pedig egy szép csel után kilőtte a bal alsót.

Márkvárt Dávid (Diósgyőr)

Remek labdákat adott a társaknak, bejöttek a cselei, jók voltak a megindulásai. Egy kipattanót követően ő szerezte csapat első gólját.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

Ugyan elhibázott egy általa kiharcolt 11-est, de emellett kiválóan játszott, adott két olyan gólpasszt Gyurcsónak, amilyet nagyon ritkán látni magyar pályákon.

Berecz Zsombor (Mezőkövesd)

A kövesdiek legjobbja volt, stabilitást adott a hazaiak középpályás sorának, emellett rengeteget futott. A második félidőben ő szerezte csapata második gólját, amivel eldöntötte a három pont sorsát.

Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia)

Hetek óta válogatott formában futballozik. Szerzett két remek gólt, így már holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Franck Boli (Ferencváros)

Folyamatosan veszélyt jelentett a kapura. Már a 6. percben kihasználta a testi erejét és vezetéshez juttatta a Fradit. Pár perccel később ismét tarthatatlan volt és Devecseri állította meg szabálytalanul a tizenhatoson belül.

Haris Tabakovic (Diósgyőr)

A DVTK legjobbja volt, az első gól előtt ő fejelt kapura, a másodiknál pedig remekül lőtte ki a jobb sarkot.

A forduló edzője: Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia)

Jól felkészítette csapatát a Vidiből. Szinte végig kontrollálták a középpályát, rengeteg helyzetet kidolgoztak, akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmük.

A forduló cseréje: Sztavrosz Cukalasz (Kisvárda)

Váratlan időpontban, már a 27. percben pályára kellett lépnie Bumba sérülése miatt, a görög légiós pedig jól szállt be. Az első félidő vége előtt közel 40 méteres, remek labdával hozta helyzetbe Grozavot, de ezen felül is hasznos tagja volt csapatának.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz