A feröeriek edzője a Fradi kiejtéséről: "A 3-0 talán nem teljesen reális, de abszolút csoda"

Magne Hoseth, a feröeri KÍ Klaksvik norvég vezetőedzője igencsak sportszerű nyilatkozatot tett, miután csapata kiejtette a BL-ből a Fradit.
Csakfoci.hu 2023. július 20., csütörtök 8:59
Magne Hoseth, a feröeri KÍ Klaksvik norvég vezetőedzője igencsak sportszerű nyilatkozatot tett, miután csapata kiejtette a BL-ből a Fradit.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 20., csütörtök 8:59

A végül menesztett Sztanyiszlav Csercseszov mellett Magne Hoseth, a feröeri KÍ Klaksvik norvég szakvezetője is értékelte a látottakat, miután csapata óriási bravúrral és egy idegenbeli 3-0-s sikerrel búcsúztatta a Bajnokok Ligájától a Ferencvárost.

- Ha a játékosok hisznek magukban, akár képesek hegyeket is megmozgatni. Így volt ez az első mérkőzésen és a mostani találkozón is. Úgy gondolom, hogy 3-0-s végeredmény talán nem teljesen reális, viszont abszolút csodának számíthat, és hittünk is benne. Úgyhogy a mai számunkra egy csodálatos nap. Egy ilyen kis helyről jövő edzőnek egy fantasztikus dolog egy ilyet átélni. Én nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy a Ferencváros szurkolói mennyire fantasztikusak és mennyire fontos részét képezik a klubnak. Úgy gondolom, hogy amikor mi levonultunk a pályáról, és ők megünnepeltek minket, az a futball színtiszta esszenciája volt, ami a tiszteletről szól, és emberként, illetve edzőként is ezekért az értékekért dolgozom.

Talán a Ferencváros helyében magam is hasonlóképp magabiztos lettem volna a visszavágó előtt - utalt az FTC által közzétett, valóban igencsak magabiztos posztokra a norvég szakember. - Úgy gondolom, hogy ezeket okozhatja a pillanat heve is, ilyen a futball, de nyilván talán jobb először lejátszani a mérkőzést, és utána tenni hasonló kijelentéseket.

Hoseth végül arra is válaszolt, mik lehetnek csapatai tervei a Bajnokok Ligája további selejtezői során.

- 40 perce ért véget a mérkőzés, úgyhogy erről még abszolút nem volt időnk gondolkodni, de hogyha Ferencváros ellen idegenben sikerült egy 3-0-s győzelmet elérni, akkor szinte akármi lehetséges a Bajnokok Ligája selejtezői során. Viszont szeretném kiélvezni ezt a győzelmet, és mivel valószínűleg ez volt az utolsó kérdés, szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a magyar klub vendégszeretetét, illetve a város és az itt élő emberek vendégszeretetét. Sosem voltam itt korábban, viszont fantasztikus a város és fantasztikusak az emberek, mi pedig szeretnék nagyon sok sikert kívánni a jövőre nézve, mind a nemzetközi porondon, mind a bajnokságban - tette hozzá.

A Klaksvík története során második győztes párharcát vívta a BL-selejtezőben, de az elsőt a koronavírus-járványnak köszönhetően nyerte meg, amikor 2020-ban a Slovan Bratislava nem tudott kiállni ellene...

Olvastad már?
Döbbenetes: A Fradit lenullázó vészkapus 1 éve visszavonult, 3 hónapja meg még hátvéd volt a "megye 2"-ben
A 31 éves svéd hálóőr, Jonatan Johansson sztorija feröeri szempontból tündérmese, magyar szemmel viszont rémtörténet...
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz