Fotó: ujpestfc.hu

A DAC megszerezte az előző NB I-es idény egyik leggólerősebb légiósát - hivatalos

A DAC egy évre kölcsönvette Fernand Gourét, aki az előző idényben Újpesten szerepelt.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 7., csütörtök 16:03
Fotó: ujpestfc.hu
A DAC egy évre kölcsönvette Fernand Gourét, aki az előző idényben Újpesten szerepelt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 7., csütörtök 16:03

Szó szerint az átigazolási időszak utolsó perceiben sikerült leigazolnia a DAC-nak Fernand Gourét, aki a belga KVC Westerlo együttesétől érkezett egy évre kölcsönben - írja a dunaszerdahelyiek hivatalos oldala.

A 21 éves csatár az előző idényt Újpesten töltötte kölcsönben, ahol 27 tétmeccsen 11 gólt és 2 asszisztot jegyzett, tavasszal fontos szerepet játszott a lila-fehérek jobb szereplésében. A jelenlegi évad elején négy mérkőzésen lépett pályára a belga élvonalban a Westerlo színeiben, de ezeken nem talált be.

– Fernand egy tipikus befejezőcsatár, erős fejjátékkal, aki képes mélységből is támadni. Az utóbbi években a belga profiligákban bizonyította a tudását, továbbá a magyar NB I-ben is sikeres szereplést tudhat maga mögött. Meggyőződésem, hogy a személyében egy olyan gólerős játékost találtunk, aki nálunk is folytatja az Újpest színeiben mutatott produktivitását. Az érkezéséről szóló egyezség nem született meg egykönnyen a Westerlo csapatával és az általunk reméltnél hosszabb ideig tartott – Krstović távozásának a fényében is. Ennek ellenére Fernand eltökélt volt és onnantól, hogy bemutattuk neki a projektünket, biztos volt benne, hogy a DAC a megfelelő klub számára. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben – üdvözölte Gourét Jan Van Daele sportigazgató.

Olvastad már?
Interjú: "Be akarom bizonyítani, hogyha kijövök a szárny alól, akkor is eredményes tudok lenni" - Erős a legextrémebb magyar klubvezetőről és a kockázatos vállalásról
Vagányság és bátorság is kellett ahhoz, hogy Erős Gábor leüljön a Budafok kispadjára. Egyrészt a tavaszi kupadöntőt nehéz lenne felülmúlni, másrészt egy félcsapatnyi meghatározó játékos eligazolt. Ő azonban kijött Révész Attila szárnyai alól és belevágott az első önálló edzői projektjébe. A fiatal szakvezető elmondta, milyen buktatókkal kellett szembenéznie, kiderült milyen volt Kisvárdán kilenc évig Révésszel dolgozni, aki sokszor kopácsolt a fején, és határozott elképzelése volt arról, mit kell játszania a csapatnak, de ész érvekkel meg lehetett győzni. Erős állítja, egykori főnöke, emberrel nem veszett össze annyiszor, mint vele, de ettől függetlenül rengeteget köszönhet neki. Interjú Erős Gáborral, a Budafok vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz