A DAC magyar válogatottja: "Voltak botlásaink, de..." - ebben fejlődött szerinte a csapat

A DAC magyar válogatott szélsője az őszi idényben hét góllal lett a csapat házi gólkirálya. Vida Kristopher elégedett volt a saját teljesítményével, de mostanitól is többet vár magától. Csapatát illetően elmondta, voltak botlásaik, azonban alapvetően sokat fejlődtek és folytatnák a sikeres szereplést tavasszal.
Csakfoci Admin 2019. december 17., kedd 10:15
A DAC magyar válogatott szélsője az őszi idényben hét góllal lett a csapat házi gólkirálya. Vida Kristopher elégedett volt a saját teljesítményével, de mostanitól is többet vár magától. Csapatát illetően elmondta, voltak botlásaik, azonban alapvetően sokat fejlődtek és folytatnák a sikeres szereplést tavasszal.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 17., kedd 10:15

Úgy gondolom, hogy elégedett lehetek a 2019-es évemmel. Nyilván szerettem volna a tavalyihoz képest még több gólt szerezni és jobb százalékban kihasználni a helyzeteket, de nem vagyok csalódott. Így is sikerült hét gólt lőnöm, pár gólpasszt is adnom és jó teljesítményt nyújtani a pályán. Igyekeztem mindig a legtöbbet kihozni magamból és csak a csapat érdekeit tartottam szem előtt. Szerintem rajtam nem múlott semmi idén, és a következő félévben is így lesz. Elégedett vagyok, de többet várok magamtól tavasszal – kezdte Vida Kristopher az fcdac.sk-nak.

A DAC a tavasszal a klubtörténelem legjobb eredményét érte el a második helyezésével és most télen is dobogós helyen áll.

Szerintem folyamatosan helytálltunk, főleg a nagycsapatok ellen. Voltak botlásaink, de úgy gondolom, mindegyikből sikerült tanulnunk, ezáltal csak erősebbek lettünk. Nagyon fiatal a gárda és sokan közülünk még nem éltek át hasonló dolgokat.

Egy jó féléven vagyunk túl, ami nyilván lehetett volna jobb is, ha a részleteket nézzük, mert voltak olyan mérkőzések, ahol több pontot kellett volna szereznünk.

Összességében jó évet zártunk, tavasszal pedig folytatni kell a sikeres szereplést – mondta a 24 éves szélső, aki 2022 júniusáig meghosszabbította szerződését.

– Ez a negyedik szezonom a DAC-ban. Ekkora fejlődést, amit a klub mutatott még sehol sem láttam. Amikor ideigazoltam, még Szencen játszottuk a hazai mérkőzéseinket. Aztán lett egy gyönyörű stadionunk, hét-nyolcezres átlagnézőszámmal, plusz az akadémia is felépült, ahol profi körülmények között tudunk készülni. Kiváló edzői stábokkal dolgozunk és a körülmények is folyamatosan javulnak. Azt gondolom, hogy egy fantasztikus változáson ment át a klub és nemcsak külsőleg néz ki jól a DAC, hanem jöttek az eredmények is.

A szurkolók is elégedettek lehetnek az együttes fejlődésével, mivel a Dunaszerdahelyen töltött első szezonomban csak a hetedik helyen végeztünk úgy, hogy tíz forduló után még a kiesés ellen küzdöttünk.

Ahhoz képest fantasztikus a fejlődés, ami szerintem folytatódni is fog – jelentette ki, majd elmondta, mit kíván a csapata számára a következő évre.

– A csapatnak viszont egy olyan tavaszt, ami még a tavalyin is túltesz. Szeretnénk az első kettőben végezni és elhódítani a kupát – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz